Najgori nastavnici na svijetu

by | 18 rujna, 2020

David Walliams trenutačno je jedan od najčitanijih pisaca dječje književnosti. Nakon što je svijetu predstavio tri nastavka o najgoroj djeci na svijetu, Walliams je otišao korak dalje i dokazao da ne mogu samo djeca biti zločesta nego i njihovi nastavnici. U tim su se knjigama našle nebrojene priče o užasnoj djeci, a sada je kucnuo čas da djeca diljem svijeta dobiju priliku za osvetu i obrišu samodopadan osmijeh s lica odraslih, zauvijek.

Najgori nastavnici na svijetu 16 je knjiga objavljena na hrvatskom jeziku u prijevodu Ozrena Doležala, a donosi deset priča o nastavnicima nasuprot kojima najgora djeca na svijetu djeluju poput anđela. Ovo je zbirka bezobraznih, taštih i ljutih profesora koji su noćna mora svakoga djeteta.

Knjige Davida Walliamsa prevedene na više od 50 jezika, a samo je u Velikoj Britaniji prodano više od 11 milijuna primjeraka knjiga namijenjenih djeci. Njegove su romane kritičari ovjenčali nenadmašenim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom. U karijeri Walliams je prodao više od 20 milijuna knjiga za djecu. Ovu šarenu školsku avanturu ilustrirao je umjetnički genij Tony Ross.

O AUTORU:

David Walliams poharao je svijet dječje književnosti poput uragana. Njegov roman, Tetka probisvjetka, smjesta je zauzeo prvo mjesto na ljestvicama bestselera i bio je najprodavanija knjiga izdavačke industrije 2014. godine. Ovjenčane su dosad nepremašenim pohvalama kritike, a Bljakburger, Zla zubarica i Tetka probisvjetka osvojile su nagradu za dječji roman godine, National Book Awards Children’s Book of the Year. Osim tih naslova na hrvatski su mu jezik prevedeni i romani „Ledeno čudovište“ „Gospodin Gnjus“, „Mali milijarder“, „Banditska bakica“, „Dječak u haljini“, „Djedov veliki bijeg“, „Ponoćni pustolovi“, te zbirka priča „Najgora djeca na svijetu“ i slikovnica „Zmija u mojoj školi“.