Ovo je najgora stvar koju možete držati u novčaniku

by | 22 listopada, 2020

Puno je predmeta koji se vjerojatno ne bi trebali nalaziti u vašem novčaniku. Na primjer, predmeti od velike važnosti koji bi vam mogli zadati glavobolju u slučaju da izgubite novčanik.

Međutim, postoji još jedna stvar koja bi mogla predstavljati sasvim drukčiji rizik ako se čuva u novčaniku. Prema riječima stručnjaka, najgore što možete čuvati na ovom mjestu je kondom.

To je zato što, ako je predugo u novčaniku, temperatura i stalno trenje mogu učiniti kondom beskorisnim.

“Trenje zbog otvaranja i zatvaranja novčanika može prouzročiti pogoršanje njegove kvalitete”, upozoravaju iz Lifestylea, tvrtke koja proizvodi kondome.

Uz to, kondom bi mogao puknuti ako dođe u kontakt s nečim oštrim.

“Nošenje kondoma u novčaniku, gdje se može saviti ili možete na njega sjesti, može uzrokovati uništavanje njegovog omota. Ali čak i ako omot izgleda u redu, kondom iznutra možda neće biti”, piše dr. Amy W. Anzilotti za Teens Health te dodaje: “Kondomi se mogu prilično istrošiti ako ih nosite u novčaniku. To znači da lakše mogu puknuti.”

Sljedeći je uobičajeni problem taj što ljudi često zaboravljaju na kondome koje su ostavili u novčaniku.

“Stariji kondomi također imaju veću vjerojatnost da će puknuti prilikom korištenja. Toplina tijela je još jedna stvar zbog koje se materijal kondoma s vremenom raspada”, objašnjava Anzilotti.

I dok je potpuno u redu kondom nositi tijekom nekoliko sati u prednjem džepu, Anzilotti preporučuje da ga izbjegavate stavljati u stražnji džep jer bi se mogao zagrijati dok sjedite na njemu.

“Ako kondom djeluje kao da je prelomljen, pakiranje je izblijedjelo ili izgleda kao da bi kondom mogao puknuti, bacite ga”, savjetuju iz Lifestylea, a prenosi Best Life.

IZVOR: INDEX.HR

Photo by Allen Taylor on Unsplash