5 najčešćih pogrešaka koje radite kod uređenja svog doma

by | 3 rujna, 2020

Uređenje interijera nije ni malo jednostavan zadatak. Ako želite da vaš prostor izgleda lijepo, ugodno, ali i funkcionalno, potrebno je puno znanja i vještina. No, uz nekoliko dobrih savjeta i trikova, možete pretvoriti svoj kućni ambijent u oazu čistog uživanja.

Važno je obratiti pažnju na veličinu prostora, svjetlost, boje i materijale kako bi sve zajedno činilo cjelinu koja skladno funkcionira. Ipak, mnogi će, unatoč odličnim idejama koje se nude na tržištu, upropastiti dobar izgled nekim nepriličnim detaljom i pogreškom koja u prostoru bode oči. Izdvojili smo pet najčešćih pogrešaka u uređenju interijera kako biste ih vješto zaobišli u svome domu.

Previsoko postavljene slike

Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka koju možete vidjeti u brojnim u domovima. Iz nekog razloga je primamljivo objesiti sliku visoko na zid. Možda se razlog krije u tome što se tamo čini više “važnom”. Ali slike treba objesiti u razini očiju radi optimalnog gledanja i ravnoteže u sobi, kako piše Camille Styles.

Prekratke zavjese

Idealne zavjese moraju odlično pristajati prostoru u kojemu se nalaze. Na njih treba gledati kao na idealnu duljinu hlača. Pazite da vam se zavjese čak malo i “odmaraju” na podu, čak i ako je to samo centimetar. Za elegantniji, formalni izgled, preporučljivo je i dati si malo više oduška s količinom materijala.

Nedovoljno prostora za vaše ideje

Kad je riječ o namještaju, zapamtite ovo: samo zato što će stati u prostor, ne znači da biste ga trebali kupiti. Za uravnoteženiji izgled uvijek razmislite o minimalizmu i pročišćenim linijama, U stanovima i manjim prostorima najbolje izgledaju kauči i sofe koji će biti statement komad, a sve ostalo će biti prilagođeno tom središnjem akcentu.

Loša rasvjeta

Čak i najljepši prostor izgleda pomalo zastrašujuće pod fluorescentnim svjetlom. Pri dizajniranju prostora uvijek uzmite u obzir prirodne i umjetne izvore svjetla. Nećete požaliti zbog novca koji uložite u žarulje i uređaje koji daju mnogo svjetlosti.

Detalji

Pri uređenju sobe počnite s uspostavljanjem dobrog, funkcionalnog rasporeda namještaja prije nego što razmotrite detalje poput boje i teme. Možete i upotrijebiti odvažniju kombinaciju uzoraka, boja i predmeta jer je prvo s namještajem uspostavila snažnu cjelokupnu ravnotežu prostora. Prije nego što započnete s uređenjem, razmislite kako će izgledati soba u cjelini.

IZVOR: NOVILIST.HR

Photo by DESIGNECOLOGIST on Unsplash