NAJBOLJI TRIKOVI pomoću kojih će vaše cipele dulje izgledati kao nove!

by | 12 srpnja, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Nema ništa gore nego shvatiti da ste uništili svoje nove/najdraže cipele i da više nisu nosive. Bilo da se radi o skupim, luksuznim komadima, ili, primjerice, Zarinim sandalama, osjećaj je isti. Kako bismo što duže održali svoje cipele novima i očuvanima, pronašli smo neke superkorisne savjete koje danas želimo podijeliti s vama!

Ove jednostavne korake možete poduzeti već danas i zaštititi svoje najdraže cipelice te im produžiti rok trajanja. Uostalom, zašto bi cipele bile samo za jednu sezonu?

Unaprijed smanjite štetu – Najbolja stvar koju možete učiniti za svoje cipele jest preventivno ih zaštititi; bilo da su od kože, platna ili brušene – nanesite zaštitu za kožu na njih i na taj ćete način spriječiti prljavštinu, vodu i mrlje na svojim novim cipelama.

Izbjegavajte ih nositi dva dana zaredom – Dajte svojim cipelama dan odmora; na taj način se imaju vremena osušiti i neće se trajno raširiti (jer kad se to dogodi, povratka, nažalost, nema).

Zalijepite gumeno dno – Ako dolaze bez gumene zaštite na potplatu, odnesite cipele postolaru i sami ih ugradite; osim što će potplat duže ostati nov i očuvan, bit će vam i nevjerojatno lakše hodati u njima!

Odvežite ih prije izuvanja – Svi smo krivi za izuvanje cipela prije nego što smo ih odvezali; ali ako želite izbjeći trajno rastezanje cipela, razmislite o ovoj navici još jednom.

Njegujte ih – Uložite u dobru kremu za cipele i četku za kožu; tako ćete ih nakon svakog nošenja vratiti u prvobitno stanje!

Pravilno ih spremajte – Najgore što možete učiniti za svoje cipele (ali i robu!) jest držati ih nagomilane u kutu; uzmite si 15 sekundi dnevno i pospremite cipele na odgovarajuće mjesto, jer ako ih držite u kutu na hrpi drugih cipela, pojavit će se ogrebotine i izgubit će oblik.