Parfemski trend 2023.: Najbolji parfemi s notom vanilije

Predviđa se da će vanilija ove godine (opet) zasjesti na mirisni tron

by | 13 siječnja, 2023
Najpoželjniji parfemi u 2023.

U parfumeriji, vanilija je klasična i bezvremenska mirisna molekula. Otkrivena od strane Španjolaca u 16. stoljeću, svojim je slatkastim mirisom brzo osvojila srca zaljubljenika u parfeme, sve dok nije postala neizostavan sastojak niza parfema. I sâm kralj Luj XIV volio se mirisati njezinim slatkim notama.

Možda se sjećate, vanilija je bila vrlo popularna od 1990-ih pa do godine 2000., kad je bila dominantna u parfemima i kada je često bila zamjenjivana sintetičkom vanilijom. No posljednjih godina, vanilija postaje diskretnije, njezin gurmanski i slatki miris ustupa mjesto složenijim mirisnim notama.

Ove godine tako možemo očekivati da će klasična vanilija biti reinterpretirana na nove načine. Ona više ne miriši kao slatki kolačić već senzualno i zavodljivo. To se, primjerice, već dalo naslutiti prošle godine s fantastičnom i vrlo popularnim debitantskim mirisom Billie Eilish, Eilish, koji smo uvrstili u našu listu najboljih ženskih parfema ispod 250 kuna.

Najbolji parfemi s notom vanilije

S obzirom na to da top svjetski nosevi predviđaju kako će parfemi s aromom vanilije biti golemi hit u godini pred nama, složili smo popis od pet najnovijih mirisa koji će vas očarati svojom seksi inačicom ovog klasičnog sastojka.

Mugler | Alien Goddess Intense

Najbolji parfemi s vanilijom

U usporedbi s prethodnicom, verzija Intense je još raskošnija i izazovnija. Ovo je cvjetni miris s drvenastim i jantarnim notama čiju bazu tvori vrhunska madagaskarska vanilija zagrijana elegantnim i senzualnim notama kašmira.

Ellis Brooklyn | Vanilla milk

Najbolji parfemi s vanilijom

Savršena mješavina dekadentne vanilije s cvjetnim tonovima i kremastim mliječnim akordom, parfem Vanilla milk dizajniran je da bude još bolji kad se stopi s toplinom i kemijom vašeg tijela.

Pročitajte: Miris koji je pokorio internet: Doznajte sve o parfemu koji miriše na osobu koju volite i koja vam nedostaje

Viktor & Rolf | Good Fortune

Najbolji parfemi s vanilijom

Veganski Good Fortune utjelovljenje je pozitivnog životnog stila, mirisni manifest za duhovnost i osnažujući rad na sebi. Otvara se alkemijom komorača i encijana, dok je kremasta i zadivljujuća Bourbon vanilija nježno smještena u srce mirisa u bazu.

Kayali | Vanilla Royale Sugared Patchouli 64

Najbolji parfemi s vanilijom

Vanilla Royale intenzivna je verzija klasične Vanilla | 28, pomiješan s opojnom mješavinom slatkog pačulija i drveta jantara. Ovaj parfem skriva snažan, dubok i zarazan miris koji je privlačan i neodoljiv u svakom pogledu.

Guerlain |Shalimar Millésime Tonka

Najbolji parfemi s vanilijom

Limitirano izdanje, Shalimar Millésime Tonka, nastavlja se na svoje prethodnice – Shalimar Millésime Vanilla Planifolia i Shalimar Philtre de Parfum. Gornje note su gorki badem i bergamot; srednje iris, jasmin i ruža, a bazne note čine mahune tonka-graha i vanilije.

Pročitajte: Kultni mirisi: 7 omiljenih parfema najvećih zvijezda, od Marilyn Monroe do princeze Diane

Foto: iStock/Getty Images Plus, PR