NAJBOLJI NAČINI za sprječavanje pojave bora oko očiju

by | 7 rujna, 2018
FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Kada je riječ o koži lica, svi teže mladolikom izgledu pa ni ne čudi što kod starenja prvo primijetimo bore koje se pojavljuju na području oko očiju.

Oko očiju je koža jako tanka, a s obzirom da se s godinama smanjuje proizvodnja kolagena, automatski se smanjuje i elastičnost kože, pa se upravo prve bore javljaju na području oko očiju.

Njega lica

Stručnjaci svakodnevno provode istraživanja o borama i njezi lica, a ono što kažu jest to da pogrešna njega lica uzrokuje bore. Skidanje šminke i svakodnevna njega svaku večer prije spavanja može itekako smanjiti nastanak bora.

Pod pravilnom njegom kože smatra se pravilan odabir proizvoda koji odgovara osobi. Ako proizvodi za skidanje šminke izazivaju osjećaj peckanja ili neugodan osjećaj, znači da je vrijeme za promjene.

Proizvodi na biljnoj bazi

U higijenu je poželjno uvrstiti proizvode na biljnoj bazi, a kada se prije spavanja skida šminka, bitno je da se skida nježno. Žene ne vole skidanje tvrdokorne maskare, ali upravo zbog nje skidanje šminke nerijetko bude grubo, a koži oko očiju je potrebno vrijeme i nježno skidanje šminke kako se ne bi oštetila i kako se ne bi povećao rizik od nastajanja bora.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR