NAJBOLJI NAČIN ZA ODABRATI prave traperice za vaš oblik nogu

by | 8 ožujka, 2018
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Pronalazak traperica koje savršeno pristaju obliku tijela gotovo uvijek iziskuje puno napora i isprobavanja. No uz ovih pet savjeta više nećete žaliti nad kupljenim skinny trapericama jer će vam kliziti poput rukavica.

1. Uvijek birajte visoki struk umjesto niskog

Traperice koje se kopčaju oko pupka naglašavaju krivulje na pravim mjestima i uklanjanju mogućnost virenja “šlaufića”. Naravno, koliko visok struk ćete odabrati u konačnici ovisi o vašem tijelu i tome koja vam visina najviše odgovara. Hlače višeg struka također skrivaju donji dio leđa i štite od neugodnog pokazivanja ”ljubavnih ručki” i ruba stražnjice.

2. Ostavite dovoljno prostora ”za disanje”

Ako ne možete jednostavno navući traperice preko bedara, radije uzmite veći broj. Traperice bi trebale dobro prianjati uz vašu kožu, ali biste pritom trebali biti u mogućnosti izvesti osnovne radnje kako u protivnom ne biste manevrirali poput gimnastičara ako vam ispadne olovka.

Jedan od trikova kojim možete provjeriti jesu li traperice preuske je taj da obratite pozornost na srednji stražnji šav traperica. Ako vuče na lijevu ili desnu stranu, to znači da su vam pretjesne. Također, nabori na trapericama govore da vam hlače ne odgovaraju; ako su okrenuti prema unutra, pokazuju da su traperice preuske, a ako su okrenuti prema van, znači da su traperice preširoke.

Ako inače imate problema s pronalaskom savršenih traperica, birajte brendove koji imaju širok raspon veličina i bezvremenske modele. Nova #LETSDENIM kolekcija, koja je nastala u suradnji Heidi Klum i Lidla,  sadrži veličine od 34 do 46 i dolazi u tri trendi nijanse. Svoju veličinu možete odabrati od 8. ožujka, a ako ste majka,  moći ćete odabrati nešto i za svoju kćer.

3. Dužina traperica je bitna

Traperice bi se trebale zaustaviti točno iznad kosti gležnjeva. Na taj će način uvijek dobro izgledati uz obuću, bilo da se radi o gležnjačama, štiklama ili tenisicama. Vodite računa o tome da nogavice nisu kraće od toga jer bi vam noge mogle izgledati kraće i deblje te o tome da nisu preduge jer prljavi i poderani rubovi na nogavicama nisu nešto što želite pokazati.

4. Provjerite radi li zatvarač ispravno

Ispravan zatvarač trebao bi se zaustaviti odmah ispod gumba i imati snažno prianjanje kako ne bi skliznuo kada se krećete. Morate li stalno provjeravati je li vam se šlic otkopčao prilikom saginjanja ili se osjećate kao da želite otkopčati hlače svaki put kada sjednete, znakovi su da su vam hlače preuske u struku. Stoga, osim o zatvaraču, svakako vodite računa i o tome.

5. Stražnji džepovi trebaju biti visoko i blizu jedan drugoga

Za dobar vizualan dojam odabrerite traperice s džepovima koji se nalaze visoko i blizu jedan drugome. Izbjegavajte široke džepove koji vise jer biste mogli vizualno izgledati šire. Stražnji džepovi trebali bi u pravilu pokriti srednju trećinu stražnjice i rubovi džepova ne bi trebali dodirivati bedra. Također, stražnji i prednji džepovi trebali bi “sjediti” ravno na vašoj stražnjici bez da se razvlače i kako iz njih ne bi izvirivala unutrašnjost džepa.

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR