Najbolji anticelulitni tretmani u 2022.: Ispitali smo koji uistinu vrijede uloženog vremena i novca

Zbogom celulitu!

by | 13 svibnja, 2022
Žena na plaži

Prije nego što krenemo, potrebno je istaknuti dvije činjenice; prva – 85 posto žena ima celulit, i druga – svaki dio našeg tijela zaslužuje da ga volimo i prihvaćamo, uključujući celulit. Ipak, želite li, s ljetnom sezonom na vidiku, isprobati neke anticelulitne tretmane da biste se osjećali bolje, to je sasvim u redu. Svijet profesionalnih estetskih tretmana nudi obilje izbora.

Postoji mnoštvo uređaja vrhunske tehnologije koji obećavaju vidljivo ublažavanje i uklanjanje celulita. Rezultati onih najrazvikanijih metoda zapanjujući su (i najbolji do sada), ali jednako kao i njihove cijene. Stoga smo, da ne biste isprobavali na vlastitoj koži čiji je efekt učinkovitiji a čiji nešto manje, odabrali tri anticelulitna tretmana koji globalno slove za najbolji odabir. Stručnjaci se slažu, ova tri anticelulitna tretmana uistinu vrijede vašeg uloženog vremena i novca.

Najbolji anticelulitni tretmani

Cellfina

Otkako je razvijena 2015. godine, Cellfina je i dalje jedan od najtraženijih i najučinkovitijih anticelulitnih tretmana, posebno ako vas muči narančina kora na području bedara i stražnjice. Riječ je o nekirurškom, minimalno invazivnom postupku s fantastičnim rezultatima u samo jednom tretmanu, pokazuju istraživanja  proizvođača.

Većina osoba koje su isprobale tretman od nuspojava navode oticanje koje se događa od tjedan dana do tri tjedna nakon zahvata. To može otežati uvid u prve rezultate koje željno iščekujete, ali već nakon mjesec dana većina primjećuje primjetno smanjenje celulita i zaglađeniju kožu. Još bolja vijest? Anticelulitni učinak Cellfine traje čak do tri godine!

Velashape

Navodno je Khloé Kardashian, prije snimanja u Beverly Hillsu, bila na VelaShape III tretmanima kako bi smanjila celulit na trbuhu. Ovaj neinvazivni tretman koristi infracrveno svjetlo, radiofrekvenciju i masažu s “usisavanjem” kako bi stimulirao limfnu drenažu, istovremeno smanjujući broj masnih stanica.

Posebno je učinkovit na bedrima, stražnjici i trbuhu, a rezultati se mogu opaziti nakon tri do četiri tretmana, odnosno oko šest tjedana nakon prvog tretmana. Efekt tretmana nastavlja se poboljšavati, kako navode proizvođači, dok su najbolji rezultati najočitiji dva do tri mjeseca nakon završnog tretmana. Rezultati, nažalost, nisu trajni, ali u njima možete uživati od šest mjeseci do godinu dana, ovisno o tome koliko vodite zdrav stil života.

Cellulaze

Za uklanjanje celulita koriste se različite vrste laserskih tretmana, a jedan od najpopularnijih trenutno je Cellulaze. Ovaj minimalno invazivni, ali ipak kirurški tretman koristi laser i toplinsku energiju kako bi precizno i duboko u koži otopio zadebljano vezivno tkivo koje stvara neželjenu narančinu koru. Osim što nas oslobađa celulita, pokazalo se da stimulira proizvodnju kolagena koji osnažuje i zadebljava kožu koja se često stanji na mjestima lokaliziranog celulita.

Cellulaze daje najbolje rezultate na bedrima i stražnjici, na koži s blagim do umjerenim celulitom i kod osoba sa stabilnom težinom. Poboljšanja su primjetna već nakon prvog tretmana, no za konačni rezultat potrebno je pričekati oko šest mjeseci – što može biti njegova mana ako ne želite toliko dugo čekati – a rezultati mogu trajati do godinu dana.

Foto: Pexels/Karolina Grabowska