Vrijeme je za nježniju manikuru: 5 staklenih rašpica idealnih za slabe i lomljive nokte

Činite uslugu i planetu

by | 1 prosinca, 2022
Zašto odabrati staklenu rašpicu

Ako i dalje koristite metalnu ili akrilnu rašpicu za nokte, vrijeme je da nabavite poboljšanu verziju. A evo i zašto. Staklene ili kristalne rašpice za nokte daleko su nježnije prema vašim noktima. Osim toga, bolji su izbor i za okoliš.

Staklene se rašpice rade, kao što im ime sugerira, od izdržljivog kaljenog stakla, dok se većina ostalih oslanja na lijepljenje brusnog papira na kartonski ili plastični alat. Staklene rašpice imaju finiju površinu pa su puno nježnije prema noktima zbog čega su idealan odabir za tanke, slabe i lako lomljive nokte. Premda su nježne, istodobno su i vrlo učinkovite. Osim na prirodnim noktima, mogu se koristiti na geliranim i akrilnim noktima.

Staklene rašpice, u pravilu, traju znatno dulje od konvencionalnih rašpica, što znači da se njihovom kupnjom brinete o planetu i činite ekološki izbor – generirate manje otpada, a usto, vaš je novčanik deblji. Koristite ju kao i uobičajenu rašpicu, a kako bi što dulje trajala, nakon uporabe isperite je u hladnoj vodi i spremite u pripadajuću navlaku.

Najbolje staklene rašpice za nokte

Većina drogerijskih marki ima svoju verziju, a ovo su još neke staklene rašpice za nokte koje možete dodati svojoj kućnoj kolekciji za manikuru.

Manicure Pedicure staklena rašpica, 18 €/134 kn, OPI

Ova luksuzna rašpica sprječava pucanje noktiju i ostavlja nokte savršeno glatkim, spremnim za neku od ovih fantastičnih zimskih manikura.

Najbolje staklene rašpice

Glass File staklena rašpica za nokte, 17 kn/2,24 €, Essence cosmetics

Ova staklena rašpica ima dvije razine zrnatosti za najnježnije skraćivanje i oblikovanje noktiju, što je čini idealnim odabirom za izuzetno osjetljive ili krhke nokte.

 

Accessories Nail staklena rašpica, 3 €/24 kn, BrushArt

Rašpica za nokte BrushArta vašim će noktima u svakom trenutku osigurati željeni oblik prevenirajući listanje i pucanje noktiju.

Najbolje staklene rašpice

Staklena rašpica za nokte, 6€/47 kn, Vitry

Ova dugotrajna rašpica omogućuje skraćivanje i oblikovanje i najslabijih noktiju bez da ih pritom oštetite.

Najbolje staklene rašpice

Staklena rašpica za nokte Nippes, 8€/60 kn, Solingen

Ova ručno izrađena rašpica, provjerenog njemačkog brenda, pruža najfiniji stupanj poliranja i kraćenja noktiju.

Najbolje staklene rašpice

Pročitajte: Popularna “polumjesec” manikura se vratila – i ljepša je nego ikad

Foto: iStock/Getty Images Plus, PR