Najbolje romantične komedije u povijesti koje morate pogledati!

by | 28 rujna, 2015

Kokice, dekica, bolja polovica i hepiend, postoji li bolji način za provesti večer? Zasigurno postoji, ali ovo je poprilično savršeno ako nas pitate.

Donosimo vam popis od 6 romantičnih komedija koje su stekle kultni status i koje, ako niste, morate pogledati:

1 . Annie Hall

Annie Hall

Annie Hall romantična je komedija iz 1977. koju je režirao Woody Allen, a po mnogim kritičarima to je njegov najbolji film.  Radnja se vrti oko intelektualca-komičara koji u New Yorku živi depresivan i neuspješan ljubavni život sve dok se ne zaljubi u junakinju iz naslova. Ova netipična romantična komedija dobila osvojila je čak četiri Oscara, onaj za najbolji film, glumicu (Diane Keaton), režisera (Woody Allen) i originalni scenarij, a nalazi se i na listi najboljih 250 filmova po stranici IMDB.

2. Kad je Harry sreo Sally (When Harry met Sally…)

When Harry Met Sally . . .

Kad je Harry sreo Sally romantična je komedija sa Billlyjem Cristalom i Meg Ryan u glavnim ulogama. Harry smatra da je seks je uvijek smetnja u prijateljstvu žene i muškarca, kad upozna Sally među njima se počelo rađati duboko prijateljstvo, a Harry je odlučio da neće dozvoliti svojoj strasti prema Sally da uništi prijateljstvo. Najpoznatija, sada već kultna scena u filmu je kada Sally  odglumi orgazam usred punog restorana i potom nastavlja smireno jesti desert.

3. Sabrina

Sabrina

Sabrina je film iz 1954. kojeg je režirao Billy Wilder. Glavne uloge u filmu tumače Humphrey Bogart, Audrey Hepburn i William Holden. Riječ je zapravo o šarmantnoj, dražesnoj i romantičnoj verziji Pepeljuge s radnjom u Parizu.

3. Četiri vjenčanja i sprovod (Four Weddings and a Funeral)

4 weddings

Romantična komedija o mladom Englezu (Hugh Grant) koji se na jednom vjenčanju na prvi pogled zaljubi u zgodnu Amerikanku (Andie McDowell), a ne može s njom ostvariti vezu jer je viđa samo na vjenčanjima.

4. Zgodna žena (Pretty Woman)

Pretty Woman

Jedan od najvećih hitova devedesetih, film u kojem Richard Gere glumi beskrupuloznog biznismena koji se zaljubljuje u naivnu i dobroćudnu prostitutku Juliju Roberts (koja je bila nominirana za Oscara, dok je Zlatni globus i osvojila za ovaj film). Prava filmska bajka, spoj “Pepeljuge” i “Traviate”!

5. Zapravo ljubav (Love Actually)

Love Actually

Zapravo ljubav britanska je romantična komedija iz 2003. godine. Film prikazuje nekoliko ljubavnih priča, čiji se glavni likovi tijekom filma međusobno isprepliću. Ispod slijede sažeci za svaku od tih priča, pri čemu su u svakom od njih poveznice na druge priče prigodno naglašene. Radnja filma se odvija pet tjedana prije Božića, ali to nas ne spriječava da i sada gledamo ovaj film.

6. Luda vjenčanja (The Wedding Singer)

The Wedding Singer

Shrvani pjevač (Adam Sandler) na vjenčanjima kojeg ostavi zaručnica se zaljubi u simpatičnu konobaricu (Drew Barrymore). Film koji morate pogledati ako obožavate glazbu 80-ih!

Izvor: Life Content
Foto: PrintScreen