Uz sheet maske za stopala kućna pedikura nikad nije bila lakša

Oslobodite se tvrde kože

by | 18 lipnja, 2024
najbolje maske za stopala

Takozvane sheet maske za stopala toliko su evoluirale posljednjih godina da, ako želite, slobodno, možete otkazati svoj termin za pedikuru u kozmetičkom salonu.

Spustite pogled i budite iskreni: vašim bi stopalima vjerojatno trebalo malo više pažnje, zar ne? Žuljevi, ispucale pete, tvrda koža na palcima ili kal na tabanu samo su neki od problema s kojima se možete suočiti. Srećom, profesionalna pedikura nije uvijek jedino rješenje (osim ako ne želite da netko drugi razmazi vaša stopala).

Za sve one koji se sami kod kuće brinu za svoja stopala, u pomoć stižu takozvane sheet maske za stopala. Za razliku od grubih pilinga i rašpi na koje ste vjerojatno navikli, eksfolijacijski piling stopala možete napraviti kod kuće uz minimalan napor. A zatim, kremasta sheet maska bogata njegujućim i omekšavajućim sastojcima vratit će koži mekoću i iscijeliti ju.

Pročitajte: Vrijeme je za pedikuru: ovo su najpopularnije boje lakova za nokte za proljeće 2024.

najbolje maske za stopala

Kućna pedikura u dva koraka

Korak 1#: Eksfolijacija

Da biste preskočili mukotrpno rašpanje, prvo odaberite kemijski piling, odnosno masku koja sadrži sastojke poput glikolne, mliječne, salicilne ili hidroksi kiseline (kao što su AHA i BHA). One će otopiti odumrle stanice kože u vanjskim slojevima sve dok se doslovno ne oljušte ili odlijepe s vaših tabana.

Korak 2#: Njega

Idealno bi bilo da eksfolirajuće maske za stopala koristite jednom mjesečno za održavanje rezultata. Ali ako imate osjetljivu kožu ili biste radije preskočili cjelotjedni proces pilinga, možete isprobati njegujuće sheet maske za stopala koje bogato vlaže i omekšavaju stopala. Glicerin, aloja, ulje avokada, she maslac i slični njegujući sastojci čine neke od najboljih formula.

Najbolje maske za stopala

U nastavku vam donosimo osam maski za stopala – od eksfolijacije do njege. Nabavite onu masku koja je potrebna vašim stopalima, navucite ju kao čarape ili zalijepite oko peta poput flastera i uživajte u omiljenoj seriji dok maska odrađuje teži dio posla.

Pročitajte: Kućna pedikura bez mukotrpnog rašpanja: ako već niste, vrijeme je da pripremite stopala za sandale

Foto: PeopleImages, iStock/Getty Images Plus via Getty Images; PR