Najbolje maske za instantnu hidrataciju lica na tržištu

Maske su dodatna njega u beauty rutini koju volimo

by | 12 studenoga, 2021

Maske za lice nisu osnovni dio beauty rutine, ali svakako nam mogu dati onaj instant sjaj, hidrataciju i njegu koja je koži potrebna, posezali za njima samo u posebnim prilikama ili na tjednoj bazi.

Srećom, danas je na tržištu dostupan doista velik izbor maski za lice za sve tipove i stanja kože. Od ekstra hranjivih, hidratantnih maski, preko onih smirujućih s aloe verom, pa sve do onih koje čiste problematična stanja kože. I ne, one u kućnoj verziji sigurno nisu tako dobre kao kupovne i laboratorijski ispitane, jer nijedan dermatolog vam neće preporučiti da na lice stavljate hranu.

No da bi mogli vidjeti puno djelovanje maski za lice, prije svega je potrebno točno odrediti tip i stanje kože, posebno s obzirom na godišnje doba jer je zimi koža sklonija dehidracijama. Nakon što odredite tip i stanje kože, važno je da znate što želite postići maskom i to je sve. Kada je riječ o sheet maskama – nakon što odstoje 20-ak minuta na licu, umasirajte ostatak i kožu i ne ispirite, jer ispiranjem bi potpuno uništili svrhu stavljanja maske. Ispirete jedino one maske koje nanosite na lice u slojevima. Mi svakako sheet maske preporučujemo prije važnog šminkanja kako bi dodatno nahranili kožu, a u nastavku vam donosimo izbor najboljih.

Foto: undrey via Getty Images, PR