Najbolja ulja za stiliziranje i hidriranje kose

Ulja koja neće mastiti, nego hraniti kosu

by | 21 listopada, 2021

Ulja za kosu pomno su izrađena kako bi poboljšala sjaj, hidrirala i smirila elektricitet kose, zbog čega ih toliko i volimo.

Dolaskom zime, i naša kosa postaje sve osjetljivija, gubi hidriranost, više nam opada i pucaju vrhovi, pa je vrijeme da nam nešto zadrži zdravlje i prirodnu teksturu u kosi. Upravo tu uskaču u priču ulja. Prirodna ulja koja proizvodi naše vlasište puna su antioksidansa i zdravih masti, no ne mogu nahraniti vrhove kose, zbog čega toliko pucaju i potrebna im je dodatna njega. Poanta je samo da pronađete idealno ulje za svoj tip kose – ono će hraniti, dati sjaj, ali neće mastiti kosu.

Kako ćete znati koje je ulje za vas?

Počnite s nanošenjem jedne kapi na prste i onda lagano prolazite kroz kosu izbjegavajući vlasište te po potrebi nanosite još u slojevima bolje nego odjednom puno.

Za tanku i suhu kosu može se činiti kao idealan izbog avocadovo ili kokosovo ulje, no ono je preteško za tanku kosu, pa je bolje posegnuti za arganovim koje vas neće zamastiti i sljepiti kosu uz lice. Također, za kovrče izbjegavajte teška ulja i izaberite jojobino ulje koje hidrira i daje sjaj, a pritom je lagano.
Srećom, danas na tržištu imamo odlične kombinacije različitih ulja stvorenih baš za različite tipove kose, pa pitajte i svog frizera za preporuku najboljih za vaš tip kose. Mi vam u nastavku donosimo izbor nama najdražih.

Najbolja ulja za stiliziranje i hidriranje kose

Foto: Elena Safonova via Getty Images, PR