NADAMO SE DA ĆE OVO ŠTO PRIJE DOĆI U HRVATSKU! Cappuccino u duginim bojama

by | 19 svibnja, 2016

Biti profesionalni “barist” znači biti umjetnik koji stvara svoju umjetnost pomoć kave; biti majstor espresso aparata; imati veliko znanje o samoj sirovini, odnosno kavi, uzgoju, obradi, pripremi, prženju i povijesti kave. No on mora znati i poslužiti gosta; znati što njegovi gosti piju i kako ih zainteresirati za kavu. Barist mora neprestano eksperimentirati, istraživati te permanentno radi na svojem odnosu prema kavi – očito i razmišljati u (i o) boji.

Ljudi u gotovo svakom pogledu života i stvaranja moraju pokazati svoju sklonost prema duginim bojama. Uz pomoć tehnologije, počeli su primjenjivati tu sklonost na hrani i novom kreacijom nazvanom “Rainbow Lattees“, odnosno kave s mlijekom u duginim bojama. Prva takva kava napravljena je u Las Vegasu pomoću ideje i spretnosti barista Masona Salisburyja, koji je odučio vješto dodati boje na pjenu kave. Prikazane kave izgledaju fenomenalno, a pretpostavljamo da su takve i okusom.