Na ove načine možete povećati volumen i dužinu trepavica

by | 1 rujna, 2020

Mnogi žele imati duge i guste trepavice, no priroda, nažalost, nije uvijek darežljiva tamo gdje bismo mi htjeli da bude. To znači da su mnoge osobe jednostavno ostale “zakinute” kad je u pitanju volumen trepavica.

Ako su bujne trepavice nešto nemate i nešto o čemu maštate, možete se osloniti na dobru maskaru ili na tretman ugradnje trepavica. No ova posljednja opcija ponekad je uzrok opadanja prirodnih trepavica. Stoga, ako ste prirodno “zakinuti” ili ako su vam trepavice oštećene zbog ugradnje, doznajte o načinima na koje ih možete učiniti bujnijima.

Koristite serum za trepavica

Trepavice prolaze kroz iste faze rasta kao i vaša kosa – one rastu, stanu s rastom te opadnu. Faza rasta može trajati između četiri i jedanaest mjeseci, nakon čega prirodno opadaju. Sa starošću, faza rasta postaje kraća, a to uzrokuje i rjeđe trepavice. Kako bi produžili rast, koristite serume koji u sebi sadrže biotin, aminokiseline te proteine koji njeguju i hrane trepavice.

Mudro birajte i uvijek uklanjajte šminku

Kvaliteta maskare bitno utječe na kvalitetu vaših trepavica. Birajte maskare bogate uljima koje vaše trepavice vole. Osim kvalitete, pazite kako skidate šminku. Nemojte biti pregrubi jer tako možete oštetiti i iščupati trepavice. Isto tako, nemojte preskakati skidanjem maskare s trepavica jer to doprinosi njihovom opadanju.

Izbjegavajte uvijače za trepavice

Brojne žene koriste uvijače kako bi dobile puniji izgled te kako bi podigle trepavice koje lijeno padaju prema donjem kapku. No istina je da redovito i često korištenje uvijača smanjuje gustinu trepavica te da uvijači često čupaju trepavice koje su mogle imati puno duži vijek. Ne morate se u potpunosti riješiti svojih uvijača. No poželjeno bi bilo raditi redovne pauze kako bi se trepavice odmorile i ojačale.

Pazite na prehranu

Hrana koja je dobra za rast kose jednako je dobra za rast trepavica. To je, prije svega, hrana bogata vitaminima B i C te proteinima. Zdravijoj prehrani možete dodati i suplemente.

Foto: Shiny Diamond/Pexels