Uz ove savjete naučite sami savršeno oblikovati obrve

by | 10 svibnja, 2020

Devedesete su bile vrijeme ludo počupanih obrva, no nije vrijeme da istražujemo taj retro trend, nego da ih samostalno uredimo i ne pretjeramo u skraćivanju. Polako rastu, no pritom brzo mijenjaju oblik, naročito ako je riječ o čupavim obrvama koje strše na sve strane. Zato se treba fokusirati samo na ono bitno, kao što je održavanje prirodnog oblika.

“Predlažem da održavate oblik samo pincetom, nipošto nemojte probati mijenjati oblik. Jedino što sada možete napraviti je čupkanje obrva koje su izvan oblika”, predlaže visažistica Ena Čavlović, vlasnica make-up studija EnArt.

Možete pritom koristiti i male škarice za nokte.

“Malim škaricama porežite one obrve koje strše iz obrve, no prvo ih počešljajte, kako biste vidjeli prirodan smjer. Pratite oblik obrve. Ovo pravilo vrijedi za dlačice i koje rastu unutar oblika, koje ne smijete čupati, kako ne biste napravili rupu”, savjetuje Čavlović.

Najbolja stvar za rast obrvi je ricinusovo ulje.

“Ovo ulje potiče rast dlake u korijenu, no prije nanašanja predlažem da napravite piling obrve, kako bi nutrijenti što bolje ušli u kožu”, ističe visažistica i stručnjakinja za oblikovanje obrvi.

Mnoge žene ujedno koriste boju za kosu na obrvama, osobito ako ima sijedih, no prije toga treba napraviti jedan ključan tretman.

“Ako ste se odlučili na bojenje obrva bojom za kosu, također svakako napravite piling prije toga. Dobro ih očistite, kako biste maknuli svu masnoću s kože ispod obrva. Jedino tako obrve će imati ujednačen ton”, upozorava Ena.

Obrve su okvir lica i trendovi nalažu prirodan oblik, koji u principu najbolje pristaje licu. Treba se fokusirati na eliminaciju samo suvišnih dlačica i eventualno skraćivanje kako bi ostale lijepe i skladne. Treba obratiti pažnju i na činjenicu da obrve nisu jednake, nego samo slične, jer lice nije simetrično.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Instagram

Moglo bi vas zanimati…

https://www.ljepotaizdravlje.hr/ljepota/najbolje-kreme-za-ruke

https://www.ljepotaizdravlje.hr/ljepota/5-trikova-za-prirodno-punije-i-mekse-usne

https://www.ljepotaizdravlje.hr/ljepota/maska-za-lice-za-uklanjanje-mitesera