Na ovaj način možete biti sigurni da će vaše sjenilo za oči potrajati cijeli dan

by | 25 rujna, 2020

Dobra je vijest da postoje sjajni i pristupačni proizvodi koji čine dobro vašoj koži i održavaju ​​sjenilo na mjestu.

Nema ništa neugodnije od ulaganja vremena za stvaranje savršenog make-upa na očima pa da ga ubrzo upropaste masni kapci. Nema ništa zabavno u tome što šminka klizi niz vaše lice. Ali ne trebate se bojati.

Ovdje smo da vam kažemo kako postići dugotrajnu šminku očiju ako imate masne kapke, uključujući i savjete šminkera koji su apsolutno potrebni kako biste jednom i zauvijek pronašli način za postizanje savršenog make-upa, prema istraživanju Hello Giggles.

Rješavanje ovog problema svodi se na upotrebu proizvoda koji matiraju kapke i prianjaju na puderasto sjenilo kako bi ga zadržali na mjestu tijekom cijelog dana.

To ima veze s uljnim žlijezdama na koži. Dermatolog bi trebao obaviti procjenu ako smatrate da je vaša koža pretjerano masna.

No, dobra vijest je da postoje sjajni i pristupačni proizvodi koji čine dobro vašoj koži i održavaju ​​sjenilo na mjestu.

Operite i očistite lice

Rješavanje masnih kapaka počinje prije nego što ujutro uopće zgrabite četkicu za sjenilo. Čišćenje lica prije nanošenja  šminke presudan korak u tom procesu.

Uvijek je preporučljivo pranje lica ujutro. Pri nanošenju šminke ne želite nikakvu prljavštinu ili bakterije s vašeg jastuka na licu. Navečer nemojte preskakati uklanjanje šminke koju ste nosili tijekom dana. Uljni čištači su idealni za temeljito uklanjanje čak i vodootporne šminke.

Nježni su za kožu, a pritom uklanjaju i najtvrdokorniju šminku.

Čak i ako ujutro žurite, prije nanošenja šminke morate biti sigurni da vam je koža suha. Ne želite da se vaša šminka miješa s drugim proizvodima na koži.

Nanesite kvalitetan primer

Prije nanošenja šminke nanesite primer. Nije trik! Pomaže da vam šminka duže traje. Dobro je nanijeti ga čak i ako nosite samo puder bez sjenila jer on će tada trajati cijeli dan. Bez primera, make-up obično blijedi u roku od tri do pet sati, ovisno o tome što radite i znojite li se. Sjenilo će lijepo prionuti koži i izbjeći ćete nakupljanje boje u naborima kapaka.

Omiljena paleta sjenila

Nakon što ste nanijeli primer, spremni ste za kreiranje besprijekornog izgleda. Odaberite omiljene nijanse i poigrajte se sjenčenjem na način da istaknete boju i oblik očiju bez straha da će se vaš željeni izgled nakon nekog vremena razmazati.

Fiksator u spreju

Sada kada imate sjenilo koje se neće pomaknuti, postoji još jedan posljednji savjet koji je preporučljiv za istinski dugotrajan izgled. Uporaba fiksatora u spreju pomoći će vam da držite šminku cijeli dan, posebno ako svoj izgled nosite duže od osam sati.

IZVOR: NOVILIST.HR

Foto: @jessikabvillegas / Instagram