Volite mat ruževe, ali ne i učinak ispucalih usana? Imamo nekoliko savjeta

by | 22 rujna, 2020

Što učiniti ako ruž osuši usne i kako spriječiti ovu pojavu pri korištenju mat ruža za usne?

Fatalni Drama Queen izgled ne može se zamisliti bez ruža za usne u bogatoj nijansi. Najčešći odabir je klasična crvena boja, ali u zadnje vrijeme sve češće nosimo i duboke zemljane nijanse. Gusta baršunasta boja odgovara djevojkama bilo kojeg oblika usana, zbog čega je gotovo nemoguće reći ne mat ružu za usne, ali zašto i bi? Upravo zbog njegove specifičnosti ga i obožavamo. Međutim, svi smo svjesni da ako ga koristimo na pogrešan način, može isušiti naše usne i dati nam izgled koji nikako nismo priželjkivali.
Evo kako ispravno nanijeti mat ruž za usne tako da izbjegnete učinak ispucalih usana.

1. Piling usana

Uvijek piling usana prije nanošenja ruža. Neki koriste posebne pilinge napravljene baš za kožu usana, ali piling možete brzo i jednostavno napraviti i sami. Pomiješajte malo šećera s medom u jednakim omjerima i imat ćete moguće i najbolji piling koji postoji za kožu usana. Osim pilinga, usne možete zagladiti i redovitom nježnom masažom s četkicom za zube.

2. Ne zaboravite na balzam

Nanesite hranjivi balzam na usne odmah nakon pilinga. Preporučljivo je da to učinite 15 minuta prije nanošenja ruža za usne. Ovo bi trebalo biti dovoljno vremena za dobru hidrataciju usana i upijanje proizvoda u kožu prije nanošenja mat ruža.

3. Kist za nanošenje ruža

Ako imate problem s neravnomjernim nanošenjem mat ruža za usne, niste jedini. Ovaj problem primijetile su mnoge djevojke, a osim neujednačenog izgleda, dešava se da se ruž brže ispire na nekim dijelovima. Najbolji način nanošenja mat ruža je specijalnim kistom, a ne direktno. To će vam omogućiti bolju kontrolu nanošena, ali i odličnu pokrivenost usana s proizvodom.4. Pazite na količinuNe stavljajte previše ruža na usne. Deblji sloj mat ruža za usne dat će suh učinak na usnama. Proizvod će se na čudan način nakupiti u naborima usna. Kod mat ruža vrijedi pravilo – što tanje, to bolje!

5. Manje vlage

Pokušajte zadržati mat ruž na usnama bez dodatne vlage. Ovaj problem se često događa kada automatski ližete usne. Kada tekućina isparava s površine usana, koža usana postaje vrlo suha. Rezultat su ispucale usne i ljuštenje.Morate biti svjesni činjenice da ne postoji savršen mat ruž koji uopće ne isušuje usne. Prihvatite to, pogotovo ako volite make-up izgled koji možete postići samo s mat ružem. Ne odustajte od korištenja mat ruževa. Glavna stvar je pažljivo brinuti se za kožu usana, tako da je meka i hidratizirana. I tada će vaša šminka na usnama biti besprijekorna!
Photo by Laura Chouette on Unsplash