MUŠKARCI KOJI VARAJU ŽENE zarađuju manje od njih

by | 19 lipnja, 2018
FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Lova ipak igra ulogu u vezama, ma koliko mi željeli da to nije istina – američka studija promatrala je veze u kojima jedan partner zarađuje znatno više od drugog, a cilj je bio otkriti povećava li jaz u zaradi vjerojatnost da će jedan partner prevariti drugog.

Poznato je da oslanjanje na nekoga financijski može utjecati na osjećaj moći i jednakosti u vezi te da osoba koja je financijski ovisna o partneru kompenzira to na neprimjerene načine. Tim mišljenjem vodio se istraživački tim koji je otkrio da kad žena zarađuje znatno više od partnera, veće su šanse da će je on prevariti.

Istraživanje Sveučilišta u Connecticutu otkrilo je da muškarci u dobi između 18 i 32 godine koji zarađuju 70 posto kućanskih prihoda rjeđe varaju partnerice, dok će muškarci koji zarađuju značajno manje od svojih partnerica prije počiniti preljub.

“Osobe koje financijski ovise o partneru nevjernost nekad doživljavaju kao pokušaj da povrate pravednost u vezi. Muškarci takvu ovisnost mogu doživljavati posebno prijetećom.

Ekonomski ovisnom muškarcu nevjernost, u njegovoj glavi, dopušta da se upusti u ponašanje kojim će kompenzirati financijsku zavisnost istovremeno se udaljavajući od partnerice koja u dom donosi kruh”, zaključuje voditeljica istraživanja, sociologinja Christin Munsch.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR