Čini se da su muškarci koji ruše stereotipe ženama ipak najprivlačniji

by | 15 ožujka, 2020

Ako želite da vam partner bude privlačniji, kupite mu rukavice i dezinfekcijsko sredstvo kao poklon iznenađenja. Znanstvenici su otkrili da žene više privlače muškarci koji ruše stereotipe i aktivno sudjeluju u kućnim poslovima, kako prenosi Bright Side.

Prema rezultatima analize psihologa Scotta Coltranea i Michele Adams sa Sveučilišta u Kaliforniji, žene muškarce koji više spremaju po kući smatraju atraktivnijim i poželjnijim

Njihova otkrića podržao je Savjet suvremenih obitelji, koji je ukazao na činjenicu da žene također rade puno radno vrijeme. Parovi koji podjednako prakticiraju kućne poslove zadovoljniji su svojim brakom.

Psiholog Gottman proveo je vlastito istraživanje čiji su rezultati podržali istraživanje gore spomenutih psihologa. Njegova je istraga pokazala da žene muževo sudjelovanje u kućnim poslovima vide kao gestu ljubavi, što njihove partnere čini privlačnijim.

Zbogom, stereotipi

Analiza diskreditira shvaćanje da su muškarci manje muževni ako redovito obavljaju kućne poslove, čuvaju djecu, naprave večeru ili brišu podove. Stvarnost je situacije potpuno suprotna, pomaganje u kući je poželjno i privlačno, može dodatno ojačati vašu vezu.

Muškarci koji sudjeluju u kućnim poslovima postavljaju dobar primjer svojim sinovima

Očevi svojim sudjelovanjem u kućnim poslovima postavljaju dobar primjer svojim sinovima. Istraživanje je pokazalo da se djeca koja kod kuće s ocem obavljaju kućne poslove bolje slažu s drugom djecom i lakše sklapaju prijateljstva od onih koji to ne rade. Kao dodatni plus, istraživači su naveli da ta djeca rijetko ulaze u sukobe, ne stvaraju probleme na satu, ne upadaju u depresiju, niti se povlače iz društvenog života. To je dijete s kojim bi se svatko želio družiti.

IZVOR: INDEX.HR