Možete imati mekše i punije usne bez troška, koristeći preparate koje imate doma

by | 26 listopada, 2020

Ispucale, suhe i nadražene usne problem su s kojim se susreću mnoge žene, osobito za vrijeme hladnijih godišnjih doba. Osim što nije estetski lijepo te je neugodno osjećati konstantno zatezanje i peckanje, ispucale usne onemogućuju pravilno upijanje preparata za hidrataciju te normalno nanošenje šminke.

No bol i sve druge neugodnosti moguće je izbjeći na vrlo jednostavan i jeftin način. Kad su usne ispucale do te mjere da ih je nemoguće hidratizirati pomoću balzama, mnoge osobe ne znaju što činiti. U tim je situacijama najbolje pomoć potražiti u obliku pilinga. Piling će ublažiti ispucalost, uklonit će osušenu kožu s usana te će ih učiniti mekšima i punijima.

Kako ispravno napraviti piling usana?

Piling usana izvest ćete u tri laka koraka. Prije svega, pobrinite se za to da su vam usne čiste i suhe. Zatim prstom zahvatite otprilike centimetar pilinga te kružnim pokretima blago trljajte usne oko minute. Nanesite proizvod za hidrataciju. Nemojte zaboraviti da je koža usana vrlo osjetljiva te da ne smijete pretjerati i biti grubi.

Kako napraviti piling doma?

Ne trebaju vam skupi preparati kako biste se riješili ispucalih usana. Piling možete napraviti doma sa sastojcima koje uvijek imate. Od suhih sastojaka to su – smeđi ili bijeli šećer, cimet, kava, brašno od zobi te kurkuma. Od ulja možete koristiti kokosovo, suncokretovo, maslinovo, bademovo, a osim kombiniranja sa suhim sastojcima, možete dodati i med.

Foto: Marcelo Matarazzo/Unsplash