5 modnih pravila koja više ne slijedimo

by | 19 svibnja, 2020

Iako smo se početkom milenija i još dugi niz godina poslije strogo pridržavali nekih modnih pravila, trenutačno smo stupili u razdoblje modne slobode gdje je sve dopušteno.

Naravno, nećete na razgovor za posao doći neprimjereno odjeveni u minicu i crop top, no određena stilska pravila o miješanju boja, usklađivanju nijansi torbice i cipela i slično više ne postoje.

U sljedećih pet modnih zabluda trebate prestati vjerovati.

Ružičasta i crvena boja se ne smiju kombinirati

Ma tko kaže? Neke od najljepših kombinacija koje smo imali prilike vidjeti na ulicama ili čak na crvenom tepihu su bile upravo kombinacija ružičastih i crvenih nijansi. Stoga slobodno dajte mašti na volju kad je u pitanju kombiniranje ovih boja, nećete požaliti.

P. S. Čak je i Rihanna uz novu crvenu boju kose odjenula ružičastu haljinu pa ako može ona zašto ne biste mogle i vi?

Nijansa cipela i torbice mora biti usklađena

Ako ste vojvotkinja, onda se slobodno nastavite držati tog pravila. No ako to nije slučaj, onda se poigrajte s kombiniranjem torbice i cipela u različitim bojama i vjerojatno ćete dobiti kombinaciju koja vam jamči more komplimenata.

Birajte: ili zlato ili srebro, oboje ne može

Na sreću mnogih ljubiteljica nakita, ovo nije istina. Zlato i srebro sjajno izgledaju skupa, stoga slobodno nosite različite boje metala u istom outfitu.

Uzorci se ne miješaju

Već i vrapci na grani znaju da to nije istina! U redu, moramo priznati da je moguće pretjerati i stvoriti totalni nered od outfita ako se pomiješaju uzorci koji nikako ne komplimentiraju jedan drugome, no isto tako je moguće dobiti sjajnu kombinaciju koja će vas istaknuti iz mase.

Nemate što tražiti u muškom ormaru

Slavne dame su nam odavno dokazale da to nije istina jer upravo u muškom ormaru se kriju svi oni sjajni predimenzionirani sakoi koji su trenutačno jedan od gorućih modnih hitova.

IZVOR: INDEX.HR

Foto: Instagram