Hrvatski brend modernih vjenčanica u kojima ćete moći plesati cijelu noć

by | 13 ožujka, 2023

”Naravno da svi želimo onaj wow efekt kad odjenemo vjenčanicu, ali ja želim vidjeti taj efekt ne samo zbog haljine nego i zbog žene. Nije poanta u tome da haljina oduzme svu pažnju, već žena koja ju nosi”, opisuje Igrajna svoj novi brend, jednostavnog naziva Igrajna. Nakon što je njezin Iggy prošle godine napunio deset godina, Igrajna je 2023. odlučila posvetiti – vjenčanicama.

No iza ove priče krije se više od modne kampanje ili novih wedding trendova. Igrajna Vargek u modnom je biznisu već 15 godina i publika je jako dobro upoznata s njezinim prepoznatljivim stilom, kao i brendom Iggy. Dizajn koji spaja nosivost i unikatnost u jednom, u komadima koji se uistinu mogu kombinirati tisuću puta i na tisuću načina, obožavaju žene koje vole u svom ormaru imati drukčije, ali istovremeno vječne komade.

”Od kada sam u modnom biznisu, slušam od strane raznih žena kako za vjenčanje žele nešto jednostavnije, modernije, pristupačnije i na kraju krajeva, nešto što će moći nositi i kasnije. Zato već neko vrijeme razmišljam kako na našoj sceni nedostaje upravo takav brend, ali i iskustvo koje je nešto ležernijeg pristupa”, govori Igrajna.

I uistinu, Hrvatska je zemlja koja ne vrvi samo klasičnim glamuroznim lokacijama već i onima koje su egzotične, na otvorenom ili u party ambijentu, pa se tako puno budućih mladenki želi taj dan jednostavno dobro zabaviti i osjećati opušteno u onome što nosi, osobito u nadolazećim ljetnim mjesecima.

Igrajna vjenčanice domaći brend

Igrajna vjenčanice domaći brend

Potraga za vjenčanicom može biti poprilično iscrpljujuće iskustvo, osobito za modelom nešto jednostavnijeg kroja, što znaju žene koje su to iskustvo prošle. Često završi i online narudžbama ili putovanjima izvan Hrvatske u potrazi za tom “savršenom haljinom”. Igrajna je upravo takvim klijenticama već znala izlaziti ususret. ”S mnogim sam prijateljicama u proteklih nekoliko godina putovala Europom u potrazi za idealnom minimalističkom haljinom. Iz tog razloga odlučila sam malo približiti inozemne trendove za urbane mladenke.”

Iako se na prvu čini da je jednostavni kroj lakši za izvesti, upravo takav tip haljine zahtijeva puno više pažnje oko detalja, kao i iskustvo izrade.

Na najjednostavnijim haljinama vidi se preciznost krojenja i šivanja, finoća materijala i cjelokupna kvaliteta jer te haljine ne trpe niti jednu pogrešku. Osim toga, ljepota ovih krojeva je u tome što ćete se u njima osjećati nesputano, moći ćete sjediti ili plesati bez da ćete morati paziti na haljinu i je li se primjerice naborala.

A svi Igrajna modeli kasnije mogu biti savršene party haljine i haljine za svečane prigode ili sve prigode u kojima se želite osjećati posebno, možda i bez nekog posebnog razloga.

Igrajna vjenčanice domaći brend

”Voljela bih vratiti tradiciju kupovine vjenčanih haljina iako razumijem praktičnost najma. Želim da si žena može priuštiti kupnju haljine koja kasnije neće stajati u ormaru i čekati unuke nego će se nositi. Ne postoji ništa ljepše od žene koja sjaji zbog samopouzdanja. Upravo to želim postići Igrajna komadima.”

Brend Igrajna zasad neće imati sezonske kolekcije već će se uz ove modele stalno izrađivati novi. Osim unikatnih haljina koje će se moći odmah kupiti, sve ostale haljine izrađuju se po mjeri. Mogu se vidjeti i isprobati isključivo po dogovoru, u Iggy showroomu u Vlaškoj 115.

Osim toga, možete zatražiti i uslugu wedding stylinga ako vam je potrebna pomoć pri odabiru ostalih detalja na dan vašeg vjenčanja – cipela, nakita, cvijeća, frizure i make-upa. Također, uskoro će biti uvedena i last-minute opcija, pa ćete uz nadoplatu haljinu po mjeri moći dobiti u rekordnom roku.

”Brend je uz to i potpuno sustainable jer je svaki komad napravljen ručno u Zagrebu te se iskorištava i najmanji komadić materijala da se minimalizira otpad. Nakon vjenčanja haljine se mogu prekrojiti, prebojiti ili jednostavno drukčije stilizirati. Želja mi je da baš svaka žena pronađe haljinu u koju će se zaljubiti, a vjerujem da će to biti žene koje su samosvjesne, hrabre i ponosne na sebe i svoje tijelo; koje razumiju da fokus ne bi trebao biti na haljini već na njima samima i koje se ne boje kršiti tradicionalna pravila vjenčanja na jedan cool i elegantan način.”

Igrajna vjenčanice domaći brend

Za više informacija zapratite Instagram profil @igrajna.modern.bride i službenu web-stranicu www.igrajna.hr

Foto: Ernest Mazarekic i Roko Bahat