Mladoliku i blistavu kožu možete postići pomoću ovih besplatnih trikova

by | 20 svibnja, 2020

Kaže se da su najbolje stvari u životu besplatne, a izgleda da ta izreka drži vodu i kad je u pitanju lijepa koža.

Iako na tržištu postoji niz raznih proizvoda za njegu kože – od krema, preko seruma, do tonika – stručnjaci tvrde da je sve prednosti koje obećavaju takvi proizvodi moguće dobiti i potpuno besplatno. Da, dobro ste pročitali, možete poboljšati izgled svoje kože bez ijedne potrošene kune, a kozmetičari slavnih i stručnjaci za njegu kože su za časopis Glamour otkrili i kako. U nastavku vam donosimo sedam potpuno besplatnih trikova za blistavu i mladoliku kožu.

Izmasirajte lice

Probudile ste se s natečenim kapcima ili podočnjacima do poda? Osim kreme za područje oko očiju, u pomoć vam mogu priskočiti i vlastiti prsti.

“Kažiprstima ili prstenjacima izmasirajte jagodičnu kost oko oka od unutarnjeg prema vanjskom kutu oka i ponovite pokret dva do tri puta”, savjetuje kozmetičarka slavnih Cecilia Wong. Tako ćete potaknuti bolju cirkulaciju, što će utjecati na smanjenje otečenosti, ali i odgoditi pojavu sitnih bora oko očiju.

Masažom ostatka lica potaknut ćete i povećanu proizvodnju kolagena u koži, a proizvodi za njegu lica imat će bolje djelovanje.

“Vaše ruke su najmoćnije oružje”, kaže kozmetičarka.

Ledena voda

“Najjeftiniji i najjednostavniji način da se osvježite i razbudite je umivanje ledenom vodom koje donosi i niz drugih prednosti za izgled vaše kože”, kaže kozmetičarka slavnih Georgia Louise.

“Umivanje ledeno hladnom vodom nakon buđenja će umanjiti natečenost lica, suziti pore i smiriti upale”, ističe kozmetičarka.

Mijenjajte jastučnice

Kako biste umanjili rizik od pojave prištića zbog nečistoće, jastučnicu biste trebale mijenjati najmanje jednom tjedno. Na jastučnicama se skuplja prljavština s vašeg lica, kose, ali i iz okoline pa ih je potrebno prati i na visokoj temperaturi.

Najveću uslugu svojoj koži učinit ćete ako zamijenite pamučne jastučnice svilenima jer se na njima lice tijekom spavanja najmanje gužva pa je manji i rizik od pojave bora, a svilene jastučnice učinit će čuda i za vašu kosu.

Spavajte na leđima

Nećemo vas podsjećati na beauty pravilo od osam sati sna, ali zato ćemo spomenuti još jedan stari trik za ljepotu koji mnogi zanemaruju iako je vrlo jednostavan. Radi se o položaju u kojem spavate, a najbolji za očuvanje mladolikog izgleda i lijepe kože je onaj na leđima.

“Dodatnu uslugu napravit ćete si ako nabavite deblji jastuk koji će glavu držati u nešto višem položaju od ostatka tijela, što će vidno smanjiti i podočnjake”, savjetuje stručnjakinja za kožu Renée Rouleau.

Sol

Ako želite smanjiti upalu koju je uzrokovao prišt, imate dvije opcije – možete posegnuti za kockicama leda ili, još bolje, malo soli. “Sol ima snažno antibakterijsko djelovanje i upija višak masnoće iz pora”, tvrdi kozmetičarka Karen Young. Ona savjetuje da u žličicu soli dodate malo vode i napravite pastu koju ćete nanijeti ravno na prištić i ostaviti je da djeluje najmanje 10 minuta, dok se ne osuši, a zatim je isperite vodom.

Perite ruke

I to ne samo nakon odlaska na toalet nego i u svakoj mogućoj prilici.

“Vaše ruke su leglo bakterija koje se na njih prenose s ključeva, tipkovnice, telefona, javnog prijevoza… Te bakterije prenosite na lice svaki put kada ga dotaknete, što dovodi do pojave prištića i drugih kožnih problema”, upozorava kozmetičarka slavnih Joanna Vargas.

Ako ne možete redovito prati ruke, onda se pobrinite za to da uz sebe uvijek imate vlažne maramice ili tekućinu za dezinfekciju ruku, a dobro bi bilo i općenito izbjegavati pretjerano diranje lica.

Sagnite se

Jedna od najboljih tjelovježbi za mladolik i blistav izgled kože je joga upravo zbog učestalih saginjanja.

“Koža ima brojne prednosti od poza u kojima se krv slijeva u glavu”, kaže Young. Osim što to potiče cirkulaciju krvi, učinak je vidljiv i na blistavom te mladolikom tenu. Ako pak niste vični vježbanju, dovoljno će biti i sagnuti se te ostati u tom položaju barem pola minute.

IZVOR: INDEX.HR

Photo by William Randles on Unsplash