MLADA ZVIJEZDA CRO À PORTERA, dizajnerica brenda Loré, predstavlja kampanju za kolekciju “Argentina/Pampa”

by | 16 studenoga, 2016

Brend Loré, dizajnerice Lorete Gudelj, predstavlja novu kampanju za jesensko-zimsku kolekciju pod nazivom Argentina/Pampa, inspiriranu samim jugom Latinske Amerike. Kampanja je napravljena u suradnji s fotografom Franjom Matkovićem koji, za ovu sezonu, u prvi plan stavlja ručno rađene, unikatne materijale kao središnji motiv svih dosadašnjih Loré kolekcija. Dizajnerica definira kolekcije kao limitirane serije, manualno izvedenih odjevnih predmeta savršeno krojenih i precizno izvedenih te joj je na prvome mjestu kvaliteta izvedbe odjevnih predmeta i korištenih materijala. I u ovoj, trećoj po redu kolekciji, koja je otvorila ovogodišnji Cro À Porter, koristi tradicionalne latinoameričke motive i promovira “slow fashion” koncept mode, pri čemu je modele nemoguće izvesti u velikom broju primjeraka.

Materijali su rađeni ručno prema predlošcima argentinskih tradicionalnih motiva koji sežu iz prethispanskog doba, a vežu se poglavito uz regije La Rioja, San Juan i Mendoza, te Patagoniju i Pampu. Ručno tkane argentinske tkanine, kao i dizajn krojeva, nadovezuju se na tradicionalnu gaucho jahaču kulturu te sofisticiranu urbanu notu Buenos Airesa.

DSC_1374_web

Materijale je, prema ideji dizajnerice, ručno istkala nagrađivana tkalja Ivna Matičec, koja je spomenute elemente reproducirala na način drevnog tkanja poznatog pod nazivom “mallas correntinas”, kombinirajući geometrijske elemente u živim bojama pampe.

Kampanja najavljuje nadolazeći lookbook i zamišljena je u četiri vizuala kroz četiri glavne boje jesensko-zimske kolekcije: bordo crvenu, žutu, narančastu i žarkoružičastu. Korištene su stroge ravne linije jahačkih krojeva, gdje dizajnerica osmišljava različite vrste jahačkih hlača, košulja, sakoa i kaputa, kombinirajući ih s haljinama, kombinezonima i suknjama, također linearnih krojeva napravljenih u suradnji s atelierom Grete Gudelj.

DSC_1585_web

Materijali korišteni u kolekciji isključivo su prirodni, poput vune, merino vune, pamuka, svilenog pliša, svile te vegetabilno obojene glatke i brušene kože, koji kombinirani s vunenim tkanicama tvore kompaktnu cjelinu.

Naglasak je na detaljima, te su posebno za kolekciju napravljeni dugi vuneni šalovi koji prate pojedine modele u izvedbi Ivne Matičec, ručno rađeni metalni gumbi te nakit izrađen u metalu, bakru, patiniranom bakru, mesingu, eloksiranom aluminiju i pozlaćenom srebru, koje je, kombinirajući ih s tkanim detaljima i bazirajući se na mapuche tradiciji metalne obrade nakita, izradio poznati kipar Silvio Hrnčir (Lapidarium) za brend Loré.

DSC_1486_web

MODELI: Marija Filipović (MyGuys Models) i Jelena Huđek (Talia Model)
FOTO: Franjo Matković
HAIR: Vanessa Žigić
MUA: Karen Begić Jukčić