Mitovi o šminkanju koje smijete prekršiti

by | 16 prosinca, 2013

Svi se bojimo ”isfurati” izgled za koji su nas upozoravali da ga nikako ne smijemo isprobati jer se on ne čini ”ispravnim”. No, istina je da je sve dopušteno, sve dok znate granicu umjerenosti i dobrog ukusa. Donosimo vam neke mitove koje slobodno možete prekršiti, ali i savjete kako da to napravite na prihvatljiv način.

Mit: Crvenokose ne bi trebale nositi crveni ruž

Crveni ruž dopušten je baš svima. Crvenokose mogu izgledati fantastično s crvenim usnama, posebno s narančastim tonovima, nalik boji rajčice. Važno je izbjegavati plave podtonove i biti umjeren.

Mit: Svjetlucava sjenila su samo za tinejdžerice

Potpuno suprotno, obična matirana sjenila mogu naglasiti upale oči koje imaju žene u zrelijim godinama. Svjetlucava sjenila privlače svjetlost, pa vas mogu učiniti naizgled budnijima, a dodatni bonus leži u tome da tako odvlačite pažnju s bora. Zapamtite i da svjetlucavo ne znači šljokičasto.

Mit: Jarke boje ruža nisu za tanke usne

Važno je znati razliku između svijetlih (dobrih) i tamnih (loših) tonova. Tamni tonovi, poput tamnocrvene ili boje kupine, samo ističu činjenicu da se radi o tankim usnama, ali tonovi obogaćeni svjetlucavim elementima stvaraju optičku iluziju punijih usana. Također, usnice oblikujte olovkom, čime ćete postići puniji izgled.

Mit: Smokey eyes ne izgleda dobro na blijedoj koži

Ne trebate biti Kim Kardashian da biste nosili smokey eyes. Crne i sive nijanse ovdje nemaju monopol: nijanse poput brončane i ružičasto-zlatne odličan su izbor ako imate jako svijetlu kožu.

Mit: Pastelne boje ne izgledaju dobro na tamnijoj puti

Svaka od nas ponekad se želi poigrati pastelnim bojama. U tome nema ništa loše, ali pastelne boje na tamnijoj koži treba znati ‘isfurati’. Poanta je u održavanju kontrasta. Recimo da se želite poigrati ružičastom, bojom lavande, svijetloplavom ili zelenom. Prije svega, pripremite kapke tako što ćete na njih nanijeti puder ili primer, koji će pružiti dobru bazu za koju se sjenilo može ‘uhvatiti’.

Mit: Odlučite se ili za smokey eyes, ili za upečatljive usne

Ključ je u kontrastu. Primjerice, ako imate svjetlucavi smokey eyes, neka ruž bude matiran ili obrnuto. Ostatak lica mora biti minimalno definiran, s pažljivo počupanim obrvama i lagano naglašenim jagodicama. Držite se srodnih nijansi.

Izvor: magazin.net.hr