Mirjana Mikulec za Nord Produkt: Totalni dizajn u tek 242 centimetra blok kuhinje

by | 2 studenoga, 2020

Uzlazni trend popularnosti blok kuhinja prisutan je i u Hrvatskoj, a samoborska tvrtka Nord Produkt odlučila je ići korak dalje – razvili su dizajnersku blok kuhinju. U samo 242 centimetra stalo je sve što kuhinja mora imati, a za totalni dizajn pobrinuo se Studio Mirjane Mikulec.

Odlike ove iznimno kompaktne kuhinje su maksimalna funkcionalnost, izrada iz visokokvalitetnih materijala i učinkovito korištenje prostora. Kupcima je na raspolaganju 11 varijanti u zadanim kombinacijama dvaju boja iz trendovski aktualne palete: rustikalno bakrena, kašmir, sivi tekstil, pinija zelena, terracotta crvena, antracit, acai crvena i bijela.

Proizveli smo blok kuhinju koja zadovoljava oba kriterija dobre kuhinje: dizajnirana je tako da zadovoljava visoke estetske kriterije i ujedno je potpuno funkcionalna. Blok kuhinja nije više samo rješenje za male stanove ili samce. Sve je veći broj ljudi koji pripremanju hrane pristupa na učinkovit način ne želeći preveliki životni prostor podrediti samo kuhanju. Sve je više i onih koji povremeno jedu vani, a mladi ne zasnivaju obitelji ni tako brzo, ni tako često kao ranije. Za sve njih je blok kuhinja idealno rješenje”, kaže Andreja Hanžek, direktorica marketinga u Nord Produktu.

Kuhinja je opremljena visokokvalitetnim okovima, soft close ladicama i visokokvalitetnom laminatnom radnom pločom (HPL). To jamči dugogodišnje besprijekorno korištenje, a zidna obloga koja je uključena u dekoru gornjih elemenata spaja sve komponente u skladnu cjelinu.

Uspjeli smo napraviti potpuno hrvatsku dizajnersku kuhinju: dizajnirali smo je, razvili i proizveli u Samoboru. Mi u Nord Produktu imamo jednostavnu ambiciju – proizvoditi kvalitetno po prihvatljivim cijenama, razvijati vlastiti dizajn i stvarati proizvode sa sve više dodatne vrijednosti. Kad to postignemo u dobroj mjeri, onda ćemo u Hrvatskoj više izvoziti nego uvoziti”, najavljuje Krešimir Hazler, direktor tvrtke Nord Produkt.