Michelle Obama: Nisam iznenađena polemikom nakon Oscara

by | 3 ožujka, 2013

Michelle Obama izjavila je da “apsolutno nije bila iznenađena” što je njezino pojavljivanje putem satelita na dodjeli Oscara izazvalo polemike na nacionalnoj razini – je li to bilo primjereno ili nije. Neki konzervativni kritičari optužili su je čak za sebičan upad na dodjelu s ciljem da “ukrade svu pažnju”.

Pojava društvenih mreža, blogova i twitera na kojima se stalno raspravlja o svemu uzrok je rasplamsavanja ovakvih polemika, smatra Michelle Obama.

“Moje šiške su povod za razgovor cijele nacije. Moje cipele mogu zapodjenuti polemiku na nacionalnoj razini. To je samo pokazatelj dokle smo stigli. Ima puno ovakvih priča”, rekla je prva dama Amerike. “To je kao da je razgovor za kuhinjskim stolom svakog čovjeka sada dostupan svima i na taj način se pokreće razgovor na razini nacije o bilo čemu”.

Michelle Obama pojavila se putem satelita, uživo iz Bijele kuće tijekom dodjele Oscara i proglasila dobitnika za najbolji film, koji je pripao ostvarenju Bena Afflecka “Argo”. Prvi put u povijesti se prva dama uključila na ovaj način u dodjelu, jer je 2002. godine tijekom dodjele puštena snimka Laure Bush s video-kasete.

Amerikanci su dugo bili fascinirani svojim prvim damama, komentirajući sve, od njihove odjeće i kose do načina na koji se ponašaju ili odgajaju djecu. Michelle Obama je izjavila da su ona i predsjednik Barack Obama uložili žalbu i da su ponekad izloženi dodatnom ispitivanju zato što su prva crna obitelj u Bijeloj kući, ali također i mladi bračni par (ona je napunila 49 godina prošlog mjeseca, a on ima 51 godinu) s malom djecom (kćerima Sashom koja ima 11 godina i Malijom, koja ima 14).

Kaže da ne razmišlja puno o kritikama na temu onoga što radi kao prva dama.

Njezina strategija je, kako je rekla, da radi u skladu s višim ciljevima, a noć Oscara uklapa se u njezinu podršku umjetnosti. Nedavno je pozvala redatelja i članove tima iz takođe nominiranog filma “Zvijeri Divljeg zapada” u Bijelu kuću da sudjeluju u debati sa studentima iz Washingtona i New Orleansa, koji su gledali film na zatvorenoj projekciji.

Rekla je da je bila zapanjena pompom koja se napravila oko njezine nove frizure i šiški koje je skratila, s kojom se pojavila na svoj rođendan, uoči inauguracijskog vikenda.

Na pitanje je li bila iznenađena što su njezine šiške postale vijest, rekla je: “Bila sam iznenađena, moram priznati. Za mene, to je samo frizura!”

Izvor: superžena.rs
Foto: beta