Metropol salata

by | 2 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 1 poriluk
  • 4 mrkve
  • 4 jaja
  • 4 krumpira
  • 1 žličica senfa
  • 2 dl milerama
  • 2 dl majoneze
  • 200 g purećih prsa (salame)
  • mješavina začina

Priprema:

1. Mrkve i krumpir oguliti, a potom skuhati u slanoj vodi. Ocijediti i ostaviti da se ohladi te narezati na kockice.
2. Jaja također skuhati pa ih narezati na kockice.
3. Poriluk i pureću salamu narezati na kockice.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati poriluk, salamu, jaja, krumpir i mrkvu.
5. Posebno umutiti majoneu, senf i mileram te preliti preko nasjeckanih sastojaka. Dodati začine po ukusu i polako promiješati. Pripremljenu salatu ostaviti u hladnjaku da se ohladi.

Izvor: Dobra hrana