Meet-up u “Botaničaru”, u organizaciji La Roche–Posay brenda, okupio je brojne poznate koji su imali priliku saznati kako koži vratiti sjaj

by | 19 rujna, 2018

Ljeto je pri kraju, što znači da je našoj koži potrebna dodatna hidratacija i posebna njega kako bi ponovno bila zdrava i meka. Kako očuvati funkcionalnu zaštitnu barijeru kože i vratiti joj sjaj saznale su ljubiteljice francuskog brenda La Roche–Posay u “Botaničaru”, gdje se utorak održao speed date s dr. med. Željanom Bolančom, spec. dermatovenerologije.

Dr. Bolanča prisutnim je damama poput Franke Batelić, Helene Minić Matanić, Mirne Medaković Stepinac, Nevene Rendeli Vejzović, Manuele Švorcan i brojnih drugih otkrila korisne savjete i trikove za hidrataciju osjetljive kože te pojasnila razloge isušenosti.

 “Koža tijekom cijele godine zahtijeva njegu, međutim, nakon ljeta, ipak joj je potrebna dodatna pažnja kako bismo očuvali njezinu kvalitetu. Isušenost kože rezultat je promjena u funkciji zaštitnog sloja kože, a manifestira se kroz gubitak elastičnosti i uz pojavu osjećaja nelagode. Kako bi se spriječilo slabljenje kože, važno joj je pružiti dnevnu dozu vode, odnosno hidratizirati je”, pojasnila je dr. Bolanča otkrivajući dva nužna koraka za pomoć, prevenciju simptoma i njegu isušene kože:

“Make-up uklonite nježno kako epiderma ne bi trpila agresiju te svakoga dana nanesite hidratantnu njegu za održavanje primjerene razine hidratacije za obnavljanje funkcije zaštitnog, rožnatog sloja i zaštitu kože od UV zraka. Odaberite teksturu prilagođenu svome tipu kože, godišnjem dobu i okolini.”

Dr. Bolanča otkrila je i sedam trikova za bolju hidrataciju kože: Svakodnevno čišćenje kože neagresivnim sredstvima (obavezno uklanjanje make-upa prije spavanja), korištenje boostera ili seruma s hijaluronskom kiselinom, korištenje ovlaživača kože, održavanje staničnog lipidnog sloja (ceramidi), održavanje zdravog mikrobioma kože, uzimanje dovoljne količine vode i ono što vrlo često zaboravimo – korištenje zaštitnog faktora.

Toleriane Sensitive krema je koja instantno smanjuje osjetljivost kože. Odmah se upija i hidratizira kožu narednih 48 sati. Riječ je o našoj novoj ekspertizi u obnovi osjetljive kože u kojoj se kroz razvoj ravnoteže kožnog mikrobioma postiže otpornija koža koju prati osjećaj ugode. Ključni su sastojci kreme Toleriane Sensitive niacimanid koji ima smirujuće djelovanje, glicerin i Ceramid III koji pružaju hidrataciju i jačaju kožnu barijeru te prirodna termalna voda La Roche-Posay koja ima smirujuće djelovanje s prebiotičkim svojstvima”, izjavila je Svjetlana Arh, direktorica brenda La Roche–Posay.

O važnosti hidratacije govorila je i doc. dr. sc. Darija Vraneši

Bender, klinički nutricionist, koja je naglasila koliko je kožu važno nahraniti i iznutra i to uravnoteženom prehranom i unosom tekućine, poput Vitamin Well vode koja je obogaćena elektrolitima, amino kiselinama, vitaminima i mineralima, voćnim ekstraktima te prirodnim voćnim šećerom. Vitamin Well smanjuje umor i iscrpljenost, štiti stanice od oksidativnog stresa te doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, ovisno već koji okus izaberete.

Dr. Vranešić Bender spomenula je kako je često pitaju koja je idealna količina tekućine koju bi dnevno trebali unijeti u organizam. Računica je jednostavna: masu tijela pomnožite s 0,3 dl. Ovom formulom dobivamo individualnu količinu tekućine koja je potrebna kako bi organizam ostao hidratiziran.

Tagovi: