Mediteranska salata

by | 25 listopada, 2013

Sastojci:

  • 500 g očišćenih lignji
  • 1 manja glavica zelene salate
  • 300 g mladih tikvica
  • 2 crvene paprike
  • 200 g šampinjona

Za umak:

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 limuna
  • 3 žlice aceto balsamica 
  • 1 vezica peršina
  • mješavina začina

Priprema:
1. Lignje narezati na tanke kolutove i skuhati u slanoj vodi.
2. Mlade tikvice oprati, pa zajedno sa korom narezati na kolutove. Zatim propržiti ih sa obje strane na malo ulja da porumene.
3. Paprike očistiti od peteljki i sjemenki i narezati na krupnije kockice, te propržiti na vrućem ulju.
4. Šampinjone narezati na četvrtine, a potom i njih propržiti na ulju da porumene.
5. Zelenu salatu razdvojiti na listove i narezati na trakice.
6. Posebno napraviti umak: umutiti sok od limuna, aceto balsamico, maslinovo ulje, sitno nasjeckani peršin i začine po želji.
7. U posudi pomiješati lignje, papriku, tikvice i zelenu salatu. Preliti pripremljenim umakom i polako promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept