Mediteranska salata s biftekom

by | 21 ožujka, 2015

Donosimo vam odličan recept za jelo koje će vas osvježiti – Mediteranska salata s biftekom

mediteranska-salata

Potrebno je (za 1 osobu):
– 100 g junećeg bifteka, 50 g mozzarelle, 5 crnih maslina, 100 g rikole, 50 g cherry rajčica, sol, papar, maslinovo ulje.

Priprema:
– Biftek očistite od žilica i ispecite ga na grill tavi, koju ste prethodno dobro zagrijali. Ovu količinu bifteka ne treba peći duže od minute s jedne i isto toliko s druge strane. Ostavite ga sa strane da se ocijedi i malo ohladi.
– U posudu stavite rikolu, masline, mozzarellu narezanu na kocke, polovice cherry rajčica i začinite solju i paprom po želji. Poslužite u tanjuru ili u posudi, a odozgo stavite biftek narezan à la julienne, pa prelijte maslinovim uljem.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić