Matija Dedić i Davor Gobac hrvatski ambasadori Dana prodavaonica ploča!

by | 13 travnja, 2016

Međunarodni Dan prodavaonica ploča (Record Store Day) obilježava se u cijelom svijetu treću subotu u travnju. Ove godine i hrvatski diskografi uključili su se u ovu akciju pa će tako pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge u subotu 16. travnja u cijeloj Hrvatskoj specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima proslaviti ovaj dan.

U skladu sa svjetskom praksom i hrvatski Record Store Day podržala su dva ambasadora – Matija Dedić i Davor Gobac, dok je svjetski ambasador za 2016. godinu Metallica.

U Zagrebu će se u subotu 16. travnja u periodu od 10 do 13 sati u glazbenim dućanima Nova ploča i Dancing Bear Music Shop održati svirke mladih diskografskih nada poput Luce, Mie, Marina Jurića-Čivre, Kim Verson te bendova Solarov i Pravila igre. Sve akcije i prigodne popuste popratit će i music shopovi hrvatskih diskografa u Splitu, Rijeci i Osijeku. U Dallas music shopu u Rijeci nastupit će bendovi En face, Nord, Black room, Ri rock i drugi.

Svi okupljeni u glazbenim dućanima moći razgovarati o glazbi i novim izdanjima kako sa hrvatskim ambasadorima Record store daya tako i s brojim drugim izvođačima i zaljubljenicima u glazbu koji će taj dan pohoditi music shopove u Hrvatskoj, te možda i pronaći poneko željeno izdanje po povoljnijim cijenama.