Teorija s dvije četke spas je za kosu koja se često masti

Teorija o dvije četke doista ima smisla...

by | 24 lipnja, 2024
Dvije četke masna kosa ljepota&zdravlje

Masna kosa muči vas i u zimskim mjesecima, a kad krene ljeto, stvari postanu još gore? Samo osobe s masnom kosom znaju koliko je naporno svaki ili svaki drugi dan prati kosu da bi izgledala uredno i koliko je frustrirajuće ostaviti popriličan dio plaće u frizerskom salonu da bi vas već sutradan u ogledalu dočekali samo tužni, “masni rezanci”.

Postoje brojni savjeti za one kojima se kosa često masti, poput korištenja suhog šampona odmah nakon pranja kose, dvostrukog šamponiranja, izbjegavanja šampona teških, masnih tekstura te redovito korištenje preparata za čišćenje vlasišta… Potvrđeno je – svi od njih djeluju, no ako tražite onaj jedan savjet koji će napraviti veliku razliku – isprobajte teoriju o dvije četke koja se često spominje na društvenim mrežama, a koju preporučuju brojni profesionalni frizeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anisa Sojka (@anisasojka)

Masna kosa – kako je teorija s dvije četke može “spasiti”

Stvar je zapravo jednostavna – na masni izgled naše kose utječe lučenje sebuma na vlasištu, ali i ono što radimo tijekom dana te pažnja koju joj posvećujemo.

ČITAJTE: Jedva čekate da vam kosa naraste? Donosimo 10 rješenja za ubrzanje rasta kose

Ako kosu stalno diramo prljavim prstima i prebacujemo s jedne strane na drugu, kosa će se prije zamastiti, a postoji još jedna stvar koju svakodnevno radimo, a koja može biti zaslužna za nepoželjni sjaj u kosi, a to je četka na kojoj su nakupljene masnoće.

Teorija s dvije četke kaže da bi svaka osoba kojoj se često masti kosa trebala imati dvije četke te ih koristiti ovisno o danima u tjednu.

Dvije četke masna kosa ljepota&zdravlje

Vrlo je jednostavno – jedna četka za čistu, jedna za masnu kosu

Ova teorija uključuje četkanje čiste kose četkom od prirodnih materijala u danima (satima) kad je čista te korištenje “četke za masnu kosu” kad je ona prljava.

Naravno, obje četke redovito treba prati i dezinficirati no znamo da rijetko tko to radi baš svaki tjedan.

Zato dvije četke mogu pokazati znatnu razliku, kako otkrivaju frizeri. Vrijedi isprobati!

Kako prati četke

Četke je najbolje prati u lavoru s mlakom vodom u koji ste natočili malo šampona ili deterdženta za suđe (cilj je riješiti se masnoće) i nekoliko žlica sode bikarbone.

Ostavite četke sat vremena u lavoru, isperite i očistite uz nakupine nečistoća dezinfekcijskim maramicama ili papirnatim ručnicima.