Maramice za čišćenje lica: Da, ali samo ponekad

by | 14 ožujka, 2015

Nakon burne noći i par pića više ili napornog dana na poslu, događa nam se da nemamo snage za skidanje šminke i detaljno čišćenje lica.

Beauty

U takvim situacijama koristimo brzo rješenje – maramice za čišćenje lica koje u samo nekoliko sekundi rješavaju sve naše probleme sa šminkom.

Iako su maramice za skidanje šminke i čišćenje lica praktično i brzo rješenje, stručnjaci upozoravaju da ih nikako ne bismo trebali koristiti svakodnevno, kao i da one mogu poslužiti samo kao uvod u temeljito čišćenje lica.

Većina maramica za čišćenje lica sadrži brojne kemikalije zbog kojih uspijemo u tren oka skinuti i najotporniju maskaru, međutim, ono što većina žena ne zna je to da maramice razmazuju čestice šminke po licu i utrljavaju je u pore, zajedno s kemikalijama koje su “očistile” kožu. Dosta maramica za skidanje šminke i čišćenje lica sadrži i alkohol koji isušuje kožu.

Prema preporuci dermatologa, maramice treba izbjegavati zbog njihovog sastava, a ako ih već koristite, obavezno nakon korištenja maramice temeljito očistite lice nekim nježnim proizvodom za ovu namjenu. Nakon toga se umijte mlakom vodom, a zatim nanesite hidratantnu kremu. Koža će vam biti zahvalna.

Izvor: Life Content