Otkrijte drevne tajne ljepote kože japanskih žena

Isprobajte čudotvornu kremu od riže

by | 3 listopada, 2023

Još za vrijeme dinastije Qing, Kineskinje su koristile vodu preostalu od pranja riže za čišćenje i posvjetljivanje kože. U Japanu, gejše su se kupale u vodi od rižinih mekinja kako bi napravile piling i učinile kožu vrlo nježnom, svijetlom i mekom. Ova drevna tajna ljepote moguća je zahvaljujući antioksidativnoj moći riže.

U kremi od riže koristimo Orizanol, ulje rižinih mekinja, bogato  ferulinskom kiselinom, gama-orizanolom i fitinskom kiselinom — snažnim antioksidansima koji pomažu u zaštiti kože od preranog starenja uklanjanjem štetnih slobodnih radikala. Ova žitarica je također puna hranjivih vitamina uključujući vitamin A i C, fenolnih i flavonoidnih spojeva, koji dodatno čiste i pomažu u održavanju mladolikosti kože. Nadalje, Istraživački institut za lijekove sugerirao je da riža može pomoći u inhibiciji aktivnosti elastaze (enzima koji oštećuje elastin), čineći je još moćnijom snagom protiv starenja.

Riža je također odličan tretman za akne. Škrob prisutan u riži ublažava upalu, što je čini učinkovitom metodom za borbu protiv upala i ublažavanje mrlja, ekcema i rozaceje. Istovremeno je odlična lagana hidracija za osjetljive kože sklone crvenilu, ljuštenju, povremenim pojavama dermatitisa, kao i aktivna njega masne kože kojoj je potrebno regulirati lučenje sebuma. Riža isto tako pospješuje ujednačavanje tona kože i pojačava brightening efekt i zdrav izgled kože dok lagano matira. Uz ulje rižinih mekinja u našoj Rice Hydrating Cream pronaći ćete i jojoba ulje koje sadrži feruličnu, oleinsku, linolnu i linolensku kiselinu te izvrsno hidratizira i djeluje kao antioksidans. Suncokretovo ulje intenzivno obnavlja barijeru kože, a ekskluzivan spoj alpskih biljaka – stolisnika, ljekovitog matičnjaka, crnog sljeza, vrkute, jaglaca, čestoslavice i peperminta djeluje na ujednačavanje kože i posvjetljivanje hiperpigmentacija.

Našu kremu od riže preporučujemo koristiti ujutro i navečer nakon detaljnog čišćenja našim SOS Cleanserom u prahu koji će ukloniti sve tragove make-upa, nečistoća i sebuma.

Dostupno u:

Manuela Picard
Centar Cvjetni
Gajeva 8, Zagreb

Webshop www.manuelapicard.com