Make-up savjeti za djevojke koje nose naočale

by | 9 kolovoza, 2014

Nosite naočale za vid i mislite da nema potreba za šminkanje jer – tko će primijetiti make-up ispod tih velikih okvira? Pogrešno razmišljanje! Gledajte na vaše oči kao na sliku, umjetničko djelo. Naočale su samo okvir te slike. A da biste skrenuli pažnju na umjetničko djelo – morate koristiti odgovarajuće boje! Donosimo vam 10 savjeta kako da zablistate u punom sjaju!

naocare2

1. Ključ je u ravnoteži.
Ako ste ljubitelj velikih i upadljivih okviri, neko sjenilo za oči ostane neutralna, a usne naglasite žarkim ružem.

2. Pronađite odgovarajuću maskaru.
Ako vaše trepavice često dodiruju stakla naočala i prljaju ih, jednostavno zamijenite staru maskaru novom. Na primjer, ako korisite onu sa suhom formulom, zamijenite je vodootpornom.

3. Iskoristite uvijač za trepavice.
Još jedan način da spriječite trepavice da se lijepe za stakla jest da ih uvijete. Osim toga, vaše trepavice će vizualno biti duže.

4. Ne štedite na kozmetičkim preparatima.
Naočare prije svega privlače pažnju na vaše oči, ali isto tako sve nepravilnosti lica, crvenilo i tamne mrlje mogu biti vidljivije ako nosite naočale. Pronađite odgovarajuću njegu za svoj tip kože i postignite odgovarajući ten.

5. Sredite obrve.
Obrve MORAJU pratiti konturu lica i jako je važno da se ne izgube iza okvira naočala. Redovno čupajte obrve, a nedostatke zakamuflirajte olovkom za obrve.

naocare3

6. Boja eyelinera mora biti usklađena s bojom naočala.
Ne, ne mislimo da se eyeliner mora podudarati s okvirom. Razmišljajte o naočalama kao o neophodnom modnom detalju. Ako nosite crni okvir, na raspolaganju imate sve nijanse eyelinera od tamnoplave do tirkizne. Imate smeđi okvir? Upotpunite ga nijansama oniksa.

7. Naslage pudera.
Ako na vašim naočalama često nalazite mrlje od pudera, BB kreme ili sjenila za oči – niste jedine. Zato je najbolje da uvijek uz sebe imate spužvicu za nanošenje šminke kojom ćete lako prijeći ispod očiju i preko nosa kako biste uklonili višak make-upa.

8. Boja unutar linije.
Kada šminku prilagođavate naočalama, zlatno pravilo je da make-up bude unutra. To znači da sjenilo za oči ne bi trebalo prelaziti gornju liniju okvira kako ne biste izgledali neuredno.

9. Neutralna sjenila za oči.
Izbjegavajte tamni make-up. Ako naočale uvećavaju vaše oči, djelovat će preozbiljno i dodatno ih naglasiti. S druge strane, ako naočale vizualno smanjuju oči, tamna šminka dodatno će ih umanjiti. Izaberite neutralne nijanse sjenila za oči, poput šampanjca ili blijedoružičaste.

10. Cat Eye
Isprobajte seksi Cat Eye Makeup i eksperimentirajte sa stilovima. Pronađite onaj koji odgovara vašim naočalama te postignite sexy look!

Autor: Life Content