Make-up čudo: Primeri i sve što trebate znati o njima

by | 4 listopada, 2014

Tajna savršenog tena krije se u primerima! Ovi proizvodi omogućavaju da šminka bude postojana i ostane što dulje na vašem licu i idealna su baza za tekući puder, jer zaglađuju kožu i omogućavaju jednostavnije i ravnomjernije nanošenje. Ali, čemu još služe primeri?

 

Otkrivamo vam 10 načina kako da ih koristite, od lica, preko kapaka, pa sve do tijela – primer je make-up čudo!

1. Suzbija „sjaj”: Kada se oko 14.30h pogledate u ogledalo nakon užurbanog jutra na poslu vidjet ćete da se lice počelo „sjajiti“, odnosno da je potrebno popraviti šminku. Najlakši i najbrži način da se riješite neželjenog sjaja je da utapkate malo primera na problematične zone (obično se radi o tzv. T-zoni) kako biste se odstranili višak sebuma. Razlika je nevjerojatna!

2. Omogućava da vam ruž traje „cijeli dan“: Primeri se ne moraju koristiti isključivo za lice! Nanesite malu količinu primera na usne prije nego što stavite najdraži ruž kako bi boja trajala satima.

3. Čini pore manjima: Ne vjerujte kad vam kažu da je primer „bacanje novaca“! U nekim slučajevima primer je važniji od tekućeg pudera. Ukoliko imate problema s proširenim porama potražite rješenje u primerima koji u sebi nose naziv “poreless”.

4. Prikriva bore: Kada vam je puder na licu cijeli dan, poslije izvjesnog vremena počne se skupljati u prijevojima kože i borama. Nanošenjem primera prije tekućeg pudera popunit ćete fine linije i spriječiti da ih puder dodatno naglasi.

5. Koristite primer ispod highlightera: Izvucite maksimum iz svog primera i koristite ga kao bazu za različite make-up proizvode! Nanesite ga na jagodične kosti i duž središnje linije nosa, a preko njega utapkajte malo highlightera. Primer će omogućiti highligihteru da se ne razmazuje i fiksirat će ga, a vaše lice će blistati tijekom cijelog dana.

6. Koristite ga i za tijelo: Kao što pomaže vašem licu da izgleda bolje, primer će učiniti i da koža vašeg tijela bude ljepša ukoliko ga nanesete ispod bronzera na noge ili dekolte.

7. Prekriva modrice: Korektivni primer žutog ili ružičastog podtona nanesite preko manjih modrica, a zatim ih zakamuflirajte šminkom. Primer će neutralizirati boju modrice, a šminka će biti postojanija.

8. Ublažava crvenilo kože: Na dijelove lica sklone pojavi crvenila nanesite primer sa zelenim podtonom koji neutralizira crvenilo.

9. Manje je više: Mala količina primera je sasvim dovoljna (zbog toga su i pakiranja manja), a po potrebi uvijek možete dodati još proizvoda. Ne brinite, nećete ga tako brzo potrošiti!

10. Sprječava razmazivanje sjenila: Utapkajte malo primera na kapke prije nanošenja sjenila. Primer će spriječiti da se sjenilo razmaže ili da se nakuplja u prijevoju kapka, a i trajat će znatno dulje.

Autor: Life Content