Ovo je jedan od najtraženijih anticelulitnih tretmana u regiji

by | 19 travnja, 2022
anticelulitni tretman

Iako se standardi ljepote vječno mijenjaju (nadamo se nabolje!), neosporno je da se većina žena, prije ljeta, želi osloboditi celulita i masnih naslaga. Vjerujemo da je celulit “ružan” pa trošimo i vrijeme i novac pokušavajući ga se riješiti. Međutim, istina je da ga ima oko 90 posto žena, što znači da je vrlo normalan i uobičajen.

Ako usprkos tomu želite zagladiti narančinu koru na svojem tijelu, morate znati da je celulit puno složeniji problem od onoga što većina smatra da je – nakupljeno masno tkivo. Celulit je tjelesni poremećaj koji se velikim dijelom događa u dubinskim slojevima kože. Uzrokuje ga fibrozno tkivo koje prolazi kroz masno tkivo i povlači fasciju, stvarajući pritom tipični izgled udubljenja ili “narančine kore”. 

Zbog toga (još) ne postoje znanstveno dokazani dermatološki tretmani koji nas mogu, u kratkom roku i zauvijek, osloboditi celulita, ali je maderoterapija – masaža s pomoću masažnih drvenih valjaka – sve popularnija.

Maderoterapija – Body sculpting metoda

Maderoterapija je nastala je u Kolumbiji krajem 90-ih godina prošlog stoljeća, ali ne kao anticelulitni tretman (zbog čega je kod nas trenutačno najtraženiji) jer žene u Južnoj Americi nemaju problema s celulitom. S obzirom na njihovu građu i visinu tijela, u srednjim ih godinama više muči opadanje tonusa kože. Primjenom i daljnjim razvojem metode, maderoterapeuti su primijetili da ublažava i celulit. “Cilj maderoterapije je oblikovanje cijele figure, a uklanjanje celulita je dodatni bonus“, kaže Ivan Mitrović, beogradski fizioterapeut i direktor Maderoterapija Centra.

“Primjenjujući tretman na mišiće, masne naslage i celulit, stimulira se limfni sustav, čime oslobađamo organizam od nagomilanih toksina. Benefiti nisu samo podizanje tonusa kože i oblikovanje figure već dolazi i do opuštanja mišića, ubrzavanja metabolizma, otpuštanja viška vode iz tijela, topljenja masnih naslaga te smanjivanja psihičke i fizičke napetosti”, navodi Nikolina Kisić Mamić, vlasnica salona Ruža Pure Aveda u kojem je tretman, ususret ljetu, sve traženiji.

Manje bolan od ručne anticelulitne masaže

Maderoterapija se većinom radi na uljem premazanoj koži s pomoću drvenih valjaka različitih tekstura i oblika. Valjcima se ponavljaju serije pokreta stalnim pritiskom na duboki celulit i masne stanice. Premda masaža drvenim valjcima može zvučati neugodno i bolno, pravilno proveden tretman ne bi trebao biti ni neugodan niti bolan. Dapače, praktičari maderoterapije ističu da je manje bolan, kad se primjerice primjenjuje na bedrima, od ručne anticelulitne masaže. “Stručno proveden tretman ne smije ostaviti podljeve i modrica, koji se često neopravdano smatraju vizualnim pokazateljima prema kojima tretman “djeluje””, naglašava sugovornica.

Učinak je individualan

Rezultati mogu biti vidljivi već nakon nekoliko tretmana kod osoba koje imaju brži metabolizam, dok su kod osoba s upornijim celulitom i sporijim metabolizmom potrebne dvije do tri serije po 10 ili više tretmana. Može se dogoditi da osoba smanji obujam, preoblikuje figuru i zategne kožu, ali je tvrdokorni celulit tek u manjoj mjeri smanjen. Tada je potrebno promijeniti stil života jer maderoterapija ipak nije svemoguća.

Pročitajte: “Isprobala sam svjetski prodajni hit koji u dva tjedna kožu tijela čini čvršćom”

 

Foto: jacoblund/iStock/Getty Images Plus