Mađarska salata

by | 31 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 400 g govedine bez kostiju
  • 5 dl juneće juhe
  • 2 crvene paprike babure
  • 200 g cherry rajčica
  • 3 mlada luka
  • 2 mlada češnjaka
  • 1/2 vezice peršina
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 1 žlica jabučnog octa
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. U manju posudu uliti juneću juhu te dodati govedinu narezanu na rezance i kuhati dok meso ne omekša, a juha ne zavri. Kuhanu govedinu procijediti i ostaviti je da se ohladi.
2. Crvenu papriku narezati na rezance, cherry rajčice na polovine, luk i češnjak na ploške, a peršin sitno nasjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati ohlađenu govedinu, luk i češnjak, papriku, rajčice i peršin.
4. U mješavinu povrća i mesa dodati maslinovo ulje i octa, začiniti po želji i sve dobro promiješati.

Izvor: Dobra hrana