Lubrikant kao dio make-up rutine – ima li smisla?

Biste li isprobali ovaj make-up trik?

by | 28 listopada, 2021

Mislili smo da smo vidjeli sve beauty i make-up trikove, ali da ćemo vidjeti lubrikant u ulozi primera – to nismo očekivali.

Naravno, rekli bismo da je sve krenulo od TikToka i osobe koja je počela koristiti lubrikant u svojim tutorijalima, no u ovom slučaju nije baš tako. Ovaj trend pojavio se još 2016. godine, kad je Huda Kattan, osnivačica svjetski poznatog brenda Huda Beauty, koristila lubrikant i Vagisil kremu umjesto primera u jednom od svojih videotutorijala. Bez obzira na to što je u videu pokazala kako ta kombinacija funkcionira, kasnije više nikad nije ponovila taj beauty trik. Možda i s razlogom?

@lukeketuhok💚💚💚 #lubeprimer #fyp #gay #makeup #makeuptutorial #makeuphacks #dojacat #sayso #nickiminaj #fentybeauty #nyxcosmetics #natashadenona #hudabeauty♬ sayso nicki verse – da big crybaby.

Mišljenje dermatologa nije toliko kritično kad bolje pogledamo. Postoje lubrikanti koji sadrže ricinusovo ulje koje inače zaglađuje kosu, ali i smanjuje pojavu pora. No budući da lubrikanti najčešće sadrže i silikone, trebate biti oprezni jer neki mogi biti dobri za kožu, a zbog drugih možete imati reakcije – začepljene pore, iritacije kože i prištići. Uostalom, zašto biste uopće koristili lubrikant u ovu svrhu kad postoji tako dobra i široka ponuda primera?

@skincarebyhyram#stitch with @seananthonyv Is LUBE as face primer good for your skin?? 💧 #skincare♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Foto: White Bear Studio via Getty Images