Lubenica kao najbolji beauty tretman za vašu kožu!

by | 10 kolovoza, 2015

Lubenica, osim toga što je omiljeno sredstvo za rashlađivanje ljeti, čini čuda za vašu kožu. S obzirom na to da se lubenica sastoji od 93 % vode, gotovo da nema namirnice u prirodi koja nam može hidratizirati kožu kao ona, a osim vode, tu su i vitamini A, B6 i C koji će vašu kožu revitalizirati i zaštititi je od sunca.

Za suhu kožu
Pomiješajte žlicu soka od lubenice sa žlicom organskog meda. Med će na prirodan način dovesti vlagu u sve slojeve vaše kože i pomoći lubenici da dvostruko bolje obavi svoj posao. Ovu masku nanesite na lice i ostavite da djeluje 15-20 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Za masnu kožu
Jednu žlicu soka od lubenice pomiješate sa žlicom grčkog jogurta. Enzimi i mliječna kiselina kožu će očistiti, dok će je lubenica hidratizirati. Nanesite masku na lice i vrat i ostavite da djeluje 10 minuta prije nego što se umijete.

Za kožu oštećenu od sunca
Jednostavno, namočite kuglice vate u sok od lubenice i tretirajte područja koja je sunce malo više zahvatilo. Ostavite da sok odstoji na koži 15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Za zrelu kožu
Pomiješate žlicu soka od lubenice sa žlicom pirea od avokada. Avokado je bogat omega-3 masnim kiselinama koje pomažu u revitalizaciji kože, kao i vitamini C i E, koji djeluju kao snažni antioksidansi u usporavanju procesa starenja kože. Nanesite masku na lice i ostavite da djeluje 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Za akne i upaljenu kožu
Jednu žlicu soka lubenice pomiješate sa žlicom zgnječene banane. Poznato je da banana sadrži vitamine B2, B6 i B12 koji sprječavaju upalna stanja u isto vrijeme čineći kožu mekom, dok lubenica kožu hidratizira i neutralizira ulja. Masku na licu držite 10-15 minuta pa isperite. Iako vam je možda već dosadila u prehrani, iskoristite lubenicu za to da vam koža izgleda zdravo i lijepo.