Ljubavna priča Davida Bowieja i Iman

by | 13 siječnja, 2016

Bili su zajedno 25 godina, a među njima je postojala kozmička povezanost. Ipak, jednom prilikom je Iman izjavila da nikad nije bila zaljubljena u Davida Bowieja.

David Bowie and wife Iman do an advertisment for Tommy Hilfiger

Zaljubila sam se u Davida Jonesa“ – komentirala je za Guardian 2014. godine, ukazujući na pravo ime rock legende koji je umro u 69. godini života nakon duge borbe s rakom.

Bowie je samo persona“, objasnila je. „On je pjevač, zabavljač… David Jones je čovjek kojeg sam upoznala.

Oni su se upoznali na sastanku “naslijepo” koji je ugovorio njihov zajednički frizer. Prije ljepotice podrijetlom iz Somalije, David Bowie imao je prolazne avanture s brojnim slavnim ljepoticama, među kojima su bile Elizabeth Taylor, Bianca Jagger, Tina Turner… Ali, s Iman je bila ljubav na prvi pogled koja je potrajala više od dva desetljeća.

MET Costume Institute Benefit Gala Presents "Poiret: King Of Fashion"

Odmah se zaljubio, ali ga je ona odbijala jer se upravo razvela. Ipak, pokleknula je pred njegovim šarmom.

Nije mi bilo ni na kraj pameti da se udam za rock zvijezdu, ali David me natjerao da promijenim mišljenje“, rekla je Iman, koja se udala za Bowieja 4. travnja 1992. godine.

Međutim, privlačnost je bila trenutna i nesumnjiva. Par tjedana prije njihovog vjenčanja, Bowie je prokomentirao za “People” ljepotu svoje buduće supruge, opisujući ju kao mješavinu Sophije Loren i Audrey Hepburne.

Ipak, uspjeli su živjeti i njegovati normalan život usprkos tome što su u mnogočemu bili začetnici u svojim branšama.

Katharina Harf Hosts DKMS' 5th Annual Gala: Linked Against Leukemia Honoring Rihanna & Michael Clinton At Cipriani Wall Street

Prilikom posjeta njihovom domu u New Yorku, gdje su živjeli s kćerkicom Lexi, tada 5-godišnjakinjom, novinari iz časopisa People uvjerili su se kako žive pravim obiteljskim životom.

Svaku večer kuham za svog supruga i vozim Lexy na satove glazbe i plesa“, komentirala je Iman, somalijsko-američki supermodel i vlasnica uspješne kozmetičke kompanije.

Za svoju vrijednu ženu, Bowie je rekao za People: „Ima nevjerojatnu sposobnost da ostavi posao u uredu i ženu kod kuće. Ali je mama 24/7.“

2010 CFDA Fashion Awards - Arrivals

Dva destljeća kasnije, 2010. godine, Iman je opisala svoju vezu kao sasvim kompatibilnu i strastvenu kao nikad.

Za uspješan brak morate puno razgovarati i zabavljati se kada ste zajedno. Mi uvijek planiramo slobodno vrijeme provesti zajedno. To je najvažnije.”

Iman se putem Instagrama oprostila od svog supruga, a i prethodnih nekoliko dana stavljala je različite fotografije Davida Bowieja.

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Splash News, Getty Images, Instagram