Ljeto bez briga uz Enterosgel

by | 11 kolovoza, 2020

Enterosgel je indiciran za simptomatsko liječenje akutnog proljeva i kroničnog proljeva povezanog sa sindromom iritabilnog crijeva. Djeluje kao pametna spužva, selektivno veže štetne tvari, patogene i alergene i omogućuje njihovo uklanjanje, ostavljajući pritom korisne tvari slobodnima. Mogu ga koristiti odrasli i djeca starija od jedne godine, a može se uzimati i tijekom trudnoće i dojenja. Uz Enterosgel je potrebno popiti dovoljnu količinu tekućine, odnosno 200 ml za odrasle i djecu stariju od 15 godina te 50 do 100 ml za djecu u dobi od jedne do 14 godina.

Enterosgel može koristiti cijela obitelj, a pomaže u slučaju putničkog proljeva

Putnički proljev počinje naglo, s proljevom, mogućom mučninom, povraćanjem te grčevima u trbuhu. Nerijetko se javljaju i osjećaj nadutosti, povišena tjelesna temperatura i malaksalost. Putnički proljev u većini slučajeva nije opasan i obično prolazi sam od sebe, no ipak potrebno je poduzeti određene korake kako bismo tijelu pomogli i što se brže oporavili. Prije svega, treba nadoknaditi izgubljenu tekućinu i elektrolite kako ne bi došlo do dehidracije i mogućih ozbiljnih komplikacija. Enterosgel može uvelike pomoći jer će adsorbirati većinu mogućih uzročnika proljeva te tako skratiti njegovo vrijeme trajanja. Siguran je za djecu i trudnice, dostupan bez recepta i uklanja štetne tvari iz organizma. Uklanjanjem toksina stvara se prostor održavanju normalne mikroflore, što je preduvjet za normalan rad crijeva. Enterosgel se izlučuje stolicom sedam do osam sati nakon uporabe, zajedno s tvarima koje je na sebe vezao.

Crijevne infekcije česte su u ljetnim mjesecima

Na godišnjem odmoru nerijetko ne želimo puno vremena gubiti na pripremu obroka, no to, u kombinaciji s visokim temperaturama, može rezultirati upravo crijevnim poteškoćama. One se manifestiraju proljevom, grčevima u trbuhu, mučninom i povraćanjem, a u nekim slučajevima se javlja i blago povišena temperatura. Stoga valja naglasiti važnost redovitog pranja ruku prije jela, prije pripreme te nakon odlaska na toalet. Kako biste smanjili mogućnost zaraze hranom i pićem, pripazite i na sljedeće:

  • Obrok koji ste pripremili konzumirajte odmah, najkasnije unutar dva do četiri sata

  • Hranu dovoljno kuhajte ili pecite, a gotovu čuvajte u posudi u hladnjaku, nikako ne na sobnoj temperaturi

  • izbjegavajte sirova jela od mesa i ribe, a voće i povrće dobro operite prije jela

  • Izbjegavajte pripremu domaćih kolača, sladoleda i majoneze.

Ako uz ukusan obrok na odmoru “padne“”i pokoja čaša vina više, ne brinite. Da idućeg dana ne bude mamurluka – pobrinut će se Enterosgel. Ne trebate sebrinuti niti gdje ga držati tijekom putovanja, jer podnosi temperature od četiri do 30 stupnjeva Celzijevih. Primjena Enterosgela se ne preporučuje jedino ako je došlo do smrzavanja proizvoda jer se time uništava struktura i dolazi do gubitka originalnih svojstava. Može se bez brige koristiti uz drugu terapiju, ali ga je potrebno uzimati jedan do dva sata prije ili poslije uzimanja lijekova koji se uzimaju kroz usta. Prije uzimanja dozu treba razrijediti u vodi sobne temperature i držati se uputa na pakiranju.

Pobrinite se za to da Enterosgel bude dio vaše putne ljekarne, a on će se pobrinuti da vaše ljeto bude bez briga te da maksimalno uživate u zasluženom odmoru.