Lješnjakovo ulje novi je hit sastojak u njezi kose

Sve što trebate znati o njemu

by | 21 ožujka, 2022
ulje za kosu

Bilo da ste beauty ekspert kada je u pitanju kosa, ili svoju rutinu tek tražite, sigurni smo da ste čuli za ulja koja pružaju brojne benefite vašoj kosi.

Naravno, ovisno o tipu i stanju kose, odlučit ćete se i za tip ulja koje ćete koristiti, a jedno od najpopularnijih je svakako ricinusovo koje ubržava rast kose i štiti vlas. No, u posljednje vrijeme, sve se više priča o lješnjakovom ulju koje koristi masne kiseline, proteine i vitamine, što ga čini odličnim hidratorom za sve tipove kose. Ako se nanosi na vlas, djeluje regenerativno na suho vlastište i vrhove, te smanjuje elektricitet i težinu kose. Generalno, lješnjakovo ulje djeluje kao antioksidans, hidratacija i emolijent, te štiti kosu od slobodnih radikala, dok najbolje djeluje na duhu, kovrčavu i bojanu kosu, iako je pogodan za sve tipove kose. Možete ga koristiti prije svakog pranja kose ili nakon da smanji elektricitet i doda sjaj, te se odlično kombinira sa svim drugim uljima, osim eteričnim. Najbolja je opcija da kupite čisto, hladno prešano ulje, bez dodataka i razrjeđivanja istog.

Kako ga koristiti?
Iako je vrlo jasno da ćete ulje nanijeti na kosu nakon što ju operete i isfenirate, s lješnjakovim uljem možete raditi tretmane, pa je dobro znati da ga možete iskoristiti u više svrha.

Tretman prije šamponiranja

Sat vremena prije nego što se pripremate za pranje kose, natopite ju lješnjakovim uljem jer ćete na taj način smanjiti količinu vode koju kosa apsorbira, te smanjiti rizik od oštećenja iste.

Tretman vlasišta

Ako vam je vlasište suho i iziritirano, vrijeme je da posegnete za lješnjakovim uljem koje ćete umasirati u njega i ostaviti tijekom noći da se dobro upije. Ujutro regularno operite kosu kao što bi i inače.

Hidratantni tretman

Ako imate suhu i oštru kosu, lješnjakovo ulje koje možete staviti u raspršivač, nanesite ga na vrhove i reaplicirajte po potrebi.

Foto: Prostock-Studio via Getty Images