Ljekovita biljka savršena za one koji zaboravljaju zalijevanje

Aloe vera poznata je kao jedna od najljekovitijih biljaka na svijetu

by | 13 rujna, 2021
aloe vera, biljka, ljekovita biljka

Ako postoji jedna biljka koja se radi svojih svojstava koristi i u farmaceutskoj, kozmetičkoj i prehrambenoj industriji – onda je to definitivno Aloe vera. Za nju malo tko nije čuo, a ako ste i čuli možda ne znate zašto je dobra i korisna te kako se o njoj brinuti.

Aloe vera poznata je kao jedna od najljekovitijih biljaka na zemlji iz roda Aloe te ima iznimno velike dobrobiti za organizam. Spada u vrstu sukulenata, a naziva se još “čistačica zraka” ili “biljka besmrtnosti”, a zbog svog izgleda odlično će izgledati kao dekorativa svakom domu i sobi. U sebi sadrži više od 200 hranjivih i ljekovitih sastojaka, a njezin gel koji se prikuplja iz mesnatih listova pomaže u poboljšanju probave, jačanju imuniteta, smanjuje upale, bol i svrbež te se koristi za liječenje raznih stanja organizma.

Ovaj atraktivan sukulent traži svjetlost i sunce pa obavezno gledajte da ga stavite na takvo mjesto. Listovi su mu mesnati i zeleni s nazubljenim rubovima, a ono što je odlično, Aloe vera je čistač zraka – to znači da će u vašem stanu povećati razinu kisika, a istovremeno apsorbirati štetne spojeve i filtrirati ugljični dioksid. Ako se na njezinim listovima pojave žute pjegice, znači da je zrak u vašem domu onečišćen, što je još jedan dokaz koliko je ova biljka korisna kada je u pitanju ispitivanje kvalitete zraka u prostoriji.

Zalijevanje – jako rijetko. Sobne temperature idealne su za ovu biljku. Između svibnja i rujna može biti i vani, a tijekom hladnijih mjeseci obavezno je unesite unutra i zalijevajte jednom mjesečno. Previše vode nikako nije dobro jer će to dovesti do truljenja korijena.

aloe vera, biljka, ljekovita biljka

aloe vera, biljka, ljekovita biljka

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Narayan Prasad Sahu (@npsphotographs)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jean Green (@jeanbegreen)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WoodNGreen (@woodngreen)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tiqahtailor (@missnlabel)

 

Izvor: Instagram
Foto: Jessica Lewis/Pexels; Galina N/Unsplash; Alexandra Tran/Unsplash