LIJEPA NAŠA HRVATSKA! Ovo o Hrvatskoj sigurno niste znali…

by | 30 rujna, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ljeto je i službeno završilo, pa napokon možemo posložiti dojmove. Jeste li svjesni u kakvoj prekrasnoj zemlji živimo? Jedna od najljepših turističkih destinacija na svijetu, s bogatom gastronomskom tradicijom, čistim morem, prekrasnim šumama i mnogobrojnim festivalima. Donosimo vam podsjetnik zašto biste trebali biti ponosni na Lijepu Našu!

SLAVNI NAS VOLE
Svako ljeto imamo prilike vidjeti i pročitati kako su mnoge svjetske zvijezde posjetile Hrvatsku. Među njima su ovo ljeto bili i: Brad Pitt, Bono Vox, Reese Witherspoon, Nicole Scherzinger i mnogi drugi. To je najbolja promocija Hrvatske i nadamo se da će još i više zvijezda kročiti na naše tlo.

PLAŽE PROGLAŠENE NAJLJEPŠIM NA SVIJETU
Plaža Lovrečina na otoku Braču proglašena je drugom najljepšom na svijetu nakon Lagune Beach u Kaliforniji. Nalazi se ispred australske, grčke i filipinske plaže. Također, plaža Stiniva na otoku Visu proglašena je najljepšom plažom u Europi!

FESTIVALI MEĐU NAJBOLJIMA U EUROPI
Iako toga možda nismo ni svjesni toga, naši festivali poput Ultra Europe u Splitu uvršteni su u najbolje festivale u Europi, rame uz rame s festivalima na Ibizi. Godišnje prođe kroz Hrvatsku na milijune stranih turista!

NAJBOLJA EUROPSKA DESTINACIJA
Ove godine dalmatinski grad Zadar proglašen je najboljom europskom destinacijom. Najljepši zalazak sunca na svijetu, neobične morske orgulje i Pozdrav Suncu svakako su doprinijeli tom statusu. Imamo se čime ponositi!

HRVATSKA IMA NAJBOLJU VODU U EUROPI
Na međunarodnom natjecanju Mineral Water Challenge 2015 koje je održano prošle godine u Portugalu, hrvatska mineralna voda Jamnica proglašena je najboljom. U konkurenciji je bilo 11 zemalja. Žiri se sastojao od 50 stručnih osoba iz cijelog svijeta koje su odlučile da je naša gazirana voda na prvome mjestu. Nismo ni svjesni koliko smo sretni što pijemo jednu od najpitkijih voda na svijetu.

IVA MATIĆ