Lastavičja kula

by | 5 kolovoza, 2020

Netflixova serija The Witcher, snimljena prema knjigama poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog, već je osvojila svijet. The Witcher je bila najgledanija originalna Netflixova serija 2019. godine, a izašla je tek u prosincu, što samo po sebi govori o njezinoj popularnosti.

Netflixovu seriju mnogi uspoređuju s Igrom prijestolja, koja sjedi upravo na prijestolju najpopularnije serije svih vremena, ako se vodimo podacima IMDb-a. Svakako nije loše stajati rame uz rame s takvom konkurencijom, a kad se uzme u obzir da je objavljena tek prva sezona The Witchera, jasno je da je publika objeručke prihvatila seriju. Odgođeno snimanje druge sezone nastavlja se u kolovozu ove godine, a na Netflixu bi nas mogla dočekati na proljeće iduće godine.

Kao što seriju The Witcher uspoređuju s Igrom prijestolja, tako i knjige po kojima je ona nastala uspoređuju s Gospodarem prstenova, a njihovog autora, poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog, kritika je prozvala ”piscem Tolkienova formata”.

Kad tome pridodamo i činjenicu da je po knjigama iz Sage o vješcu napravljena i jedna od najboljih videoigara u barem posljednja dva desetljeća, jasno je da se radi o vrhunskom piscu i djelu koji očaraju svakoga tko im se približi.

Zanimljivo je to da je baš fantasy, a ne neki drugi žanr i ne samo standardnim obožavateljima, nego i široj publici, osvojio srce. Možda je to pokazatelj koliko smo željni bijega u neke druge svjetova, a možda je to ipak pokazatelj majstorstva Andrzeja Sapkowskog, koji piše tako vješto i čarobno da mu je naprosto nemoguće odoljeti.

Ovog mjeseca u biblioteku Puls stigao je 6. nastavak Sage o vješcu, Lastavičja kula. U Lastavičjoj kuli svijet je progutan žestokim ratom, a dijete sudbine, princeza Cirilla, ozlijeđena je i nestala. Geralt neće odustati dok ne pronađe djevojku, no vodi utrku s okrutnim plaćenicima cara tame koji su joj za petama. Pitanje vremena je tko će ju pronaći prvi, a djevojci nije preostalo ništa drugo, nego da pobjegne na jedino mjesto koje ju spremno čeka, u Lastavičju kulu…

Svijet mračnog fantasyja inspiriranog slavenskom kulturom i mitologijom vas čeka. U šestom nastavku epske Sage o vješcu otkrijte zašto je ovaj književni fenomen začarao cijeli svijet.

Knjigu možete pronaći po cijeni od 129 kn u svim knjižarama te na shop.egmont.hr