I Vans tenisice odsad stižu u održivom izdanju

Kultni brend tenisica napravio potpuni preokret u proizvodnji

by | 14 lipnja, 2021

Vjerujemo da sa sigurnošću možemo reći kako je svaka druga osoba u nekoj fazi života nosila Vansice. One su bile svojevrsni znak pripadanja određenim subkulturama, a kasnije i jednostavan komad kojim se moglo modno izraziti.

Iako im proizvodnja nije ništa manja nego prije, odlučili su promijeniti svoju praksu proizvodnje koju koriste godinama i okrenuti se održivim kolekcijama. U ovu sezonu ušli su lansiranjem svoje prve održive kolekcije Eco Theory predstavivši četiri najpopularnija modela tenisica dobivena isključivo od etičkih materijala koji promoviraju vegansku i ekološku industriju. Njihovo organsko pamučno platno koje je korišteno za izradu ovih tenisica certificirano je GOTS (Global Organic Textile Standard) i izrađeno je od prirodnih sjemenki, bez upotrebe pesticida ili štetnih kemikalija. Vezice su izrađene od konopljinih vlakana te time dobivaju antimikrobna svojstva te postojanost. Za razliku od gume na bazi nafte, u ovoj kolekciji Vans je nabavlja isključivo iz izvora s dokazanim iskustvom etičkih i održivih praksi. (Pročitajte: 5 midi haljina koje možete nositi svaki dan)

Uz svoje ekološke prednosti, prirodna je guma obično trajnija od sintetičkih opcija, što cipele čini trajnijima. Ova potpuno nova Vans gumena smjesa stvorena je da u potpunosti ukloni gume na bazi fosilnog goriva. Kao i razne druge veganske tenisice u cijelom Vans asortimanu, novi dizajn ima ljepilo i boju na bazi vode. (Pročitajte: Kaftani za ovo ljeto)

Vans se na stranici obvezao i na stopostotnu obnovljivu energiju u objektima koji su u vlasništvu i pod nadzorom do 2025., zajedno sa smanjenjem utjecaja svojih ključnih materijala za 35 % do iste godine. Najavili su i skupno smanjenje emisija stakleničkih plinova do 2030. godine za 30 %.

Foto: Vans