KUĆNA ČAROLIJA! Izbijelite zube na siguran i prirodan način!

by | 2 lipnja, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ako su proizvodi za izbjeljivanje zuba preagresivni za vas i vaše osjetljive zube, odmah krenite prema polici sa začinima. Otkrili smo da kurkuma (inače superpopularan zdravi začin koji nalazimo u gotovo svakom receptu) također može prirodno izbijeliti naše zube!

ŠTO VAM TREBA: Kokosovo ulje, kurkuma, mala posudica za miješanje, četkica za zube i svakodnevna pasta za zube.

ŠTO TREBATE NAPRAVITI: Pomiješajte jednu jušnu žlicu kokosovog ulja s jednom čajnom žličicom kurkume u maloj zdjelici. Koristeći četkicu za zube, pomiješajte oba sastojka zajedno tako da stvorite pastu. Zatim iščetkajte zube dobivenom mješavinom kao što biste to inače učinili, ali umjesto da odmah ispljunete pastu, ostavite ju na zubima nekoliko minuta. Upozorit ćemo vas: usta će vam poprimiti žutu nijansu, ali vjerujte nam – samo privremeno! Zatim, koristeći običnu pastu za zube, dobro iščetkajte zube i isperite usta.

ZAŠTO DJELUJE: Slično kao i soda bikarbona, kurkuma ima pomalo abrazivnu teksturu koja uklanjana plak i mrlje uzorkovane stvarima koje volimo, poput kave i vina. Plus: prirodan je antibakterijski i protuupalan preparat, koji općenito popravlja oralno zdravlje.

NA ŠTO TREBA PRIPAZITI: Ovaj cijeli proces može biti malo neuredan i zna biti teško ukloniti pastu sa zuba. Ali svako dodatno četkanje i ispiranje vrijedi rezultata koji ćete primijetiti na osmijehu.